Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Biden Junior, afaceri de miliarde cu chinezii
Articole online

Biden Junior, afaceri de miliarde cu chinezii

Glorioasele afaceri ale lui Hunter Biden cu chinezii

În vreme ce tăticul se bate cu hrăpăreții comuniști de la Beijing să apere hegemonia americană asupra lumii, prâslea e un vechi partener de afaceri al chinezilor.
Mai exact, firma de capital privat a lui Hunter Biden a facilitat achiziția de către chinezi a minei de cobalt deținute de americani. Valoarea tranzacției- 3,8 miliarde de dolari.
Afacerea e cu bătaie lungă, având în vedere faptul că e vorba de cobalt- o resursă cheie folosită în fabricarea bateriilor de mașini electrice, potrivit New York Times. Ca să nu fie nicio îndoială pentru cine lucrează beizadeaua, progresistul ziar ne anunță că banii pentru acțiunile lui Bohai au venit „în întregime de la companii susținute de stat chinezi”.

Afacerea de miliarde de dolari

Mina, deținută anterior de Freeport-McMoRan și situată în Republica Democrată Congo, a fost achiziționată în 2016, după ce compania minieră chineză China Molybdenum a anunțat un parteneriat cu Bohai Harvest RST (BHR) fondată de Biden. Chinezii chinezii au venit cu o investiție de 2,65 miliarde de dolari și Bohai Harvest RST cu 1,14 miliarde de dolari.

China Molybden a obținut aproximativ 700 de milioane de dolari din acest total din împrumuturi de la băncile chineze susținute de stat chinezi, inclusiv China Construction Bank. BHR a strâns suma rămasă de la entități obscure cu nume precum Design Time Limited, o companie offshore controlată de banca de investiții a China Construction, potrivit documentelor din Hong Kong.

Înainte de încheierea tranzacției, BHR a semnat, de asemenea, un acord care a permis Chinei Molybdenum să cumpere cota BHR din mină, ceea ce compania a făcut doi ani mai târziu, arată dosarele. Această achiziție a oferit China Molybdenum 80% din proprietatea minei.

În 2019, când Hunter controla 10% din firmă prin Skaneateles, LLC, cu sediul în Washington, BHR și-a vândut pachetul. După cum notează Times, înregistrările corporative chineze arată că Skaneateles este încă proprietar parțial al BHR, cu toate acestea, avocatul Biden, Chris Clark, a spus că Hunter „nu mai deține niciun interes, direct sau indirect, nici în BHR, nici în Skaneateles”.

De ce a fost nevoie de implicarea lui Hunter Biden?

Potrivit unui fost membru al consiliului de administrație al BHR, Hunter și ceilalți fondatori americani nu au fost implicați în afacerea cu mine, iar firma a câștigat doar o taxă „nominală” pentru tranzacție. Încasările ar fi fost îndreptate către cheltuielile de exploatare ale firmei și nu au fost distribuite proprietarilor acesteia.

Acestea fiind spuse, Times ridică o întrebare interesantă: „Nu este clar cum a fost aleasă firma de China Molybden”.

O duzină de directori ai companiilor implicate în acord, inclusiv Freeport-McMoRan și Lundin, au declarat că nu li s-a dat un motiv pentru participarea BHR. Cei mai mulți directori au spus, de asemenea, că nu au fost conștienți în timpul tranzacției de conexiunea lui Hunter Biden cu firma, scrie zerohedge.com.

Paul Conibear, directorul executiv al Lundin la acea vreme, a spus că a fost clar că China Molybdenum conduce tranzacția, chiar dacă cumpărătorul pachetului de acțiuni al lui Lundin era BHR. „Nu am înțeles niciodată cine sunt”, a mărturisit Conibear despre BHR jurnaliștișlor de la New York Times.

Cu alte cuvinte, un lucru e sigur până acum. De firma de investiții a lui Hunter Biden era nevoie pentru a canaliza banii de la firmele de stat chineze în afacerea cu cobalt. De ce? Nimeni nu știe… Și așa va rămâne în veacul vecilor amin, că doar tăticul e cine e…

 

Registration

Aici iti poti reseta parola