Evenimentul Istoric > Articole online > Bancherul ia trupul fiicei moarte din cavou și-l duce acasă, iar profanatorul de morminte se sperie de moarte
Articole online

Bancherul ia trupul fiicei moarte din cavou și-l duce acasă, iar profanatorul de morminte se sperie de moarte

În zadar s-au întrebat patru ani cetăţenii Atenei ce făcuse ca faimosul profanator de morminte, Vassili Spiru, să cadă mort pe loc, în noaptea în
care se pregătea să pătrundă în cavoul unei tinere fete, de curând decedată, anum e Minica Vogassari, fiica celui mai bogat bancher din Grecia.

În Grecia se obișinuieşte a se face funeralii de mare pompă celor de seama lui Vogassari şi prietenii lui voiră să aducă tradiţionalul omagiu fostului director.

Spre uimirea tuturor însă, văduva refuză.

Dar fiul său, care avea doisprezece ani, interveni im pulsiv: „Nu, tata voia să rămâie acasă cu noi şi cu Minica”.

Așa că poliția intră într-o încăpere mare, pătrată, cu pereţii goi şi ferestrele ermetic închise. Singurul ornament al acestei camera era portretul în mărime naturală al unei tinere fete. Sub acest portret se afla un cosciug mare, din cristal albastru cu lumânări de ceară aprinse, la fiecare colţ.

În cosciug odihnea trupul unei fete de vreo 18 ani. Era Minica.

Într-un alt cosciug, de lemn, se afla cadavrul bancherului Vogassari cu mâinile împreunate pe piept şi cu capul întors spre fiica sa.

Misterul fu, în sfârşit, lămurit. Timp de patru ani, tatăl ţinuse cadavrul fetei în casă, refuzând să creadă că era moartă.

În noaptea zilei când şi-a condus fiica la cimitir a plecat singur cu maşina, fără a spune unde se duce şi s-a întors după un timp cu moarta înfăşurată într-o pătutră.

În câteva cuvinte el povesti soţiei sale că se întâlnise la intrarea cavoului cu un hoţ, care spre marele lui noroc căzuse mort pe loc, tocmai când încuia uşa.

După moartea fiicei bancherul a scris un testament. Cum era şi avocat, şi-l redactă singur.

Ei bine, testamentul se dovedi impecabil ca formă şi detalii, cu excepţia unui singur punct şi anume: lăsa în mod solemn întreaga avere fiicei sale Minica, ca şi cum aceasta ar mai fi fost în viaţă, dând soţiei şi fiului un drept de uzufruct asupra unor proprietăți ce trebuiau să revie tot fetei după moartea lor.

 

Sursa: Realitatea ilustrată din 19 octombrie 1933

.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA