Evenimentul Istoric > Articole online > Avioane militare israeliene au intrat în spațiul aerian german pentru prima data în istorie
Articole online

Avioane militare israeliene au intrat în spațiul aerian german pentru prima data în istorie

Momentul în care comandantul Luftwaffe, locotenentul general Ingo Gerhatz, a salutat escadrila aeriană israeliană în spațiul aerian german a fost filmat.

„În numele forțelor aeriene germane, este o onoare pentru mine să primesc eswcadrila aeriană israeliană care intră în spațiul aerian german pentru prima dată în istorie”, poate fi auzit Gerhatz în videoclipul lansat marți, transmite foxnews.com.

Maiorul Amikam Norkin, comandantul avioanelor israeliene, a răspuns spunând că este „mândru”  să conducă primele zboruri militare ale țării sale în Germania.

„Este o mărturie a legăturilor noastre puternice și a angajamentului nostru reciproc”, a spus el.

Marți, două F-16 israeliene și două Eurofighters nemțești au escortat o un Gulfstream 6-500 israelian care-i transporta pe comandanții ambelor ecipe peste memorialul Dachau. Un al treilea Eurofighter a filmat formația.

EI au adus un omagiu evreilor și altora uciși acolo în timpul Holocaustului. De asemenea, au zburat peste aerodromul Fuerstenfeldbruck în onoarea celor 11 sportivi israelieni care au fost uciși în  atacul din Munchen în timpul Jocurilor Olimpice de vară din 1972.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola