Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Avertismentul șocant al șefului informațiilor militare din Ucraina. Ce le-a pregătit invadatorilor ruși?
Articole online

Avertismentul șocant al șefului informațiilor militare din Ucraina. Ce le-a pregătit invadatorilor ruși?

Urmează un război de gherilă total

Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a amenințat cu un război de „gherilă” total pe teritoriul ocupat de ruși. El a avertizat, de asemenea, că Moscova încearcă să divizeze Ucraina.

Budanov a spus că Ucraina pregătește un război de gherilă în orice teritoriu pe care Rusia încearcă să îl controleze. „Sezonul unui safari total de gherilă ucraineană va începe în curând”, a spus el.

Declarația șefului de informații vine în timp ce SUA face livrări de miliarde cu arme de tip insurgență în Ucraina. Transporturile de arme americane către Kiev au inclus racheta antiaeriană deumăr pe care CIA a furnizat-o mujahedinilor afgani pentru a o folosi împotriva armatei sovietice.

SUA vrea să slăbească Rusia prin războiul din Ucraina

Există o lungă listă de gânditori influenți în ceea ce privește politica externă care au sugerat că SUA ar avea de câștigat dacă Rusia luptă împotriva unei insurgențe în Ucraina.

Cel mai recent, subsecretarul american al Apărării, Colin Kahl, a vorbit despre beneficiile insurgenței ucrainene. El crede că Rusia ar fi slăbită de războiul din Ucraina.

„Cred cu un grad ridicat de certitudine că Rusia va ieși din Ucraina mai slabă decât a intrat în conflict. Mai slabă din punct de vedere militar, mai slabă din punct de vedere economic, mai slabă din punct de vedere politic și geopolitic și mai izolată”, a spus Kahl joi.

CIA îi antrenează de ani buni pe ucraineni în tactici de insurgență.

Putin vrea să divizeze Ucraina?

Revenind la declarațiile lui Budanov, acesta a acuzat Rusia că încearcă să realizeze o scindare coreeană a Ucrainei. „De fapt, este o încercare de a crea Coreea de Nord și de Sud în Ucraina”, a spus el.

Rusia a cerut Ucrainei să recunoască controlul Moscovei asupra Crimeei și independența Donbasului înainte de a pune capăt invaziei. Duminică, Zelensky a afirmat pentru prima dată că ar putea fi dispus să facă „compromis” cu Rusia în privința controlului asupra Donbasului. Cele două republici Donbas – Donețk și Lugansk s-au desprins practic de Ucraina, iar Rusia le-a recunoscut independența, scrie Libertarian Institute.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola