Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Aventura secretă a generalului MacArthur cu o filipineză și soția sa nesatisfăcută
Articole online

Aventura secretă a generalului MacArthur cu o filipineză și soția sa nesatisfăcută

Majoritatea filipinezilor își amintește de Douglas MacArthur din lecțiile de istorie, pentru legământul său: „Mă voi întoarce!”. Această promisiune a încheiat o scurtă declarație pe care a făcut-o reporterilor înainte de a pleca în Australia, lăsând în urmă trupele americane și filipineze să se confrunte cu japonezii, în 1942.

Inițial, MacArthur a găzduit-o pe Cooper într-un apartament din Washington D.C., dar mai târziu a mutat-o la hotelul Chastleton.

Oricare ar fi fost plângerile fostei soției cu privire la presupusele sale neajunsuri sexuale, Cooper spunea ceva contrar despre MacArthur care i-a cumpărat „multe rochii din dantelă, dar nicio haină de ploaie. Nu avea nevoie de una, îi spuse el; datoria ei era să-l satisfacă în pat”.

În 1934, MacArthur a fost pus într-o lumină proastă de doi jurnaliști după ce armata, la comanda sa, a reprimat protestul din Washington D.C. al veteranilor din Primul Război Mondial.

El i-a dat în judecată pe jurnaliști pentru defăimare, dar aceștia l-au amenințat că o vor chema pe Cooper martor în proces.

De teamă ca aventura sa să nu devină  publică, MacArthur nu numai că și-a retras plângerea, ci a încheiat cu totul aventura.

S-a zvonit că i-a dat suma de 15.000 de dolari – o sumă suficient de mare în acel moment – împreună cu un bilet pentru a se întoarce în Filipine.

În loc să se întoarcă acasă, ea a folosit banii dați de MacArthur pentru a deschide un salon de coafură în Midwestul american.

Ani mai târziu, ea se îndrepta spre Los Angeles pentru a deschide un alt salon de coafură și a încercat să intre în lumea filmului de la Hollywood.

A avut puțin succes ca actriță acolo, la fel ca în Filipine.

A murit în 1960 la vârsta de 46 de ani, probabil din cauza unei supradoze de barbiturice.

 

Sursa AICI

 

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola