Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Aventura secretă a generalului MacArthur cu o filipineză și soția sa nesatisfăcută
Articole online

Aventura secretă a generalului MacArthur cu o filipineză și soția sa nesatisfăcută

Majoritatea filipinezilor își amintește de Douglas MacArthur din lecțiile de istorie, pentru legământul său: „Mă voi întoarce!”. Această promisiune a încheiat o scurtă declarație pe care a făcut-o reporterilor înainte de a pleca în Australia, lăsând în urmă trupele americane și filipineze să se confrunte cu japonezii, în 1942.

În octombrie 1944, coborând dintr-o navă de debarcare pentru a se plimba în apele adânci până la genunchi pe o plajă din Leyte, MacArthur și-a îndeplinit promisiunea.

A sosit acolo în calitate de comandant suprem al zonei sud-vestice a Pacificului, gata să-i trimită pe japonezi înapoi de unde veniseră.

Însă, acest mare general care a îngenunchiat Japonia a fost un om ca oricare altul.

În 1922, MacArthur s-a căsătorit cu Louise Cromwell Brooks, care era considerată printre cele mai frumoase femei din Washington D.C. la acea vreme

În luna octombrie a aceluiași an, cuplul, împreună cu cei doi copii ai Louisei din căsnicia ei anterioară, a navigat spre Filipine, unde MacArthur urma să preia comanda districtului militar din Manila.

Căsătoria nu fost una fericită, chiar dacă MacArthur era atașat de copiii lui Cromwell Brooks.

Din observațiile vulgare pe care soția le făcea în timpul petrecerilor, se înțelegea că MacArthur nu a putut să o satisfacă sexual.

De exemplu, ea a remarcat odată că, deși MacArthur era general, „în budoar era soldat”.

Altă dată a spus că „Douglas nu știe să-și folosească penisul decât ca să facă pipi”.

Cuplul s-a separat în 1927, iar Cromwell-Brooks s-a mutat înapoi în Statele Unite.

Doi ani mai târziu, ea a obținut divorțul de MacArthur.

În 1930, MacArthur a cunoscut-o pe Isabel Rosario Cooper, născută în Manila, în vârstă de 16 ani. Tatăl ei era scoțian, în timp ce mama ei era o chineză-filipineză.

Cooper era actriță de film în Filipine și dansa în spectacole de vodevil.

A câștigat un pic de notorietate în filmul din 1926 Ang Tatlong Hambog (The Three Braggarts) pentru primul sărut pe ecran, cu actorul Luis Tuazon, realizat de cinematografia filipineză. Pe atunci avea doar 12 ani și folosea numele de scenă Chabing.

MacArthur avea deja 50 de ani când a cunoscut-o pe Cooper, care îi va deveni curând amantă.

El a păstrat secretul aventurii față de mama sa de 80 de ani, care ar fi fost scandalizată dacă ar fi aflat.

În septembrie 1930, la cinci luni după ce s-au întâlnit, MacArthur a trebuit să se întoarcă în Statele Unite. Într-o lună a fost învestit în funcția de șef al Statului Major al Armatei Statelor Unite.

MacArthur a dorit s-o ia pe Cooper cu el în Statele Unite, dar s-a ferit ca aventura să devină publică.

I-a cumpărat un bilet pe o altă navă care urma să plece în America.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola