Evenimentul Istoric > Articole online > Au intrat în istorie ca primele două femei care s-au căsătorit legal în Austria
Articole online

Au intrat în istorie ca primele două femei care s-au căsătorit legal în Austria

Nicole Kopaunik și Daniela Paier (foto), s-au căsătorit la o ceremonie în Velden, sudul Austriei, la puțin timp după miezul nopții de Revelion dintre 2018 și 2019. Ambele femei aveau 37 de ani.

Începând cu 1.1.2019 , au fost posibile căsătoriile între persoane de același sex și parteneriate de același sex în Austria, pe lângă relațiile de parteneriat juridic existente.

În 2019, în Austria au fost încheiate 46.034 de  căsătorii, cu 434 sau cu 0,9% mai puțin decât 2018, dintre care 997 au fost cupluri de același sex, iar 1.269 au fost parteneriate înregistrate, anunță într-un comunicat Institutul de statistică din Austria, Statistik, citat de ziarulromanesc.at.

Alocarea regională a datelor publicate are loc în funcție de locul de reședință al mirelui sau al primului partener înregistrat – dacă acesta nu este în Austria, și în funcție de locul de reședință al miresei sau al celui de-al doilea partener înregistrat

Printre cele 997 căsătorii ale persoanelor de același sex au fost mai multe cupluri de sex feminim: 468 de bărbați și 529 de cupluri de femei.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola