Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Atacurile halucinante planificate de Pentagon contra Statelor Unite. Operațiunea sub steag fals „Northwoods”
Articole online

Atacurile halucinante planificate de Pentagon contra Statelor Unite. Operațiunea sub steag fals „Northwoods”

V-ați întrebat vreodată de ce s-a răspândit ca fulgerul ideea că atentatele din 11 septembrie 2001 ar fi fost planificate chiar de serviciile secrete ale SUA. Să nu vă imaginați că americanii sunt paranoici sau tentați să inventeze teorii abracadabrante ale conspitației. Pur și simplu aveau informații că astfel de operațiuni sub steag fals au mai fost planificate în Statele Unite cu scopul de a justifica un război.

De la Golful Porcilor la halucinanta operațiune „Northwoods”

Se vorbește mult în ultimele luni de criza rachetelor din octombrie noiembrie 1962 și asemănarea ei cu criza ucraineană din zilele noastre. Se săune că atunci Statele Unite și URSS au reușit să cadă la pace și lumea a evitat un război nuclear. Adevărul este, însă, că nici înainte de criza rachetelor Statele Unite nu s-au putut obișnui cu ideea că Moscova are un aliat atât de aperoape de granițele sale și au făcut tot posibilul să scape de Castro și înainte de 1962.
Mai exact, în perioada 17 – 19 aprilie 1961, sub mandatul lui John Fitzgerald Kennedy, americanii au declanșat operațiunea Puma, o succesiune de raiduri aeriene îndreptate împotriva forțelor lui Fidel Castro, având drept scop asigurarea superiorității aeriane a exilaților cubanezi care declanșau, în colaborare directă cu membri ai CIA, invazia din Golful Porcilor.

După cum se știe, operațiunea s-a sfârșit prost. Ca urmare, Allen Welsh Dulles a pierdut conducerea Agenției Centrale de Informații.
Președintele Kennedy, supărat că-și pierduse credibilitatea internațională, devenise ostil Deep State (unii spun că din acest motiv avea să-și piardă și viața), așa că experții armnatei și serviciilor secrete americane au început să se gândească la o operațiune revoluționară.

 

Atacuri teroriste împotriva propriului popor

Încercările de a-l împăca pe Kennedy aveau să îmbrace forma unei Operațiuni de-a dreptul nebunești care a primit numele Northwoods, cum, avea să afle opinia publică americană abia în anii 1990.
„Pe scurt, conform celor aflate în documentele desecretizate, scrie Pietro Emanueli în ziarul italian Il Giornale, Pentagonul a dorit să contracteze CIA pentru desfășurarea unei serii de operațiuni sub steag las în propria țară, lovind ținte civile și militare pentru a putea arunca responsabilitatea asupra regimului de la Havana.

Strategii americani au întocmit o listă cu posibile crime și acte teroriste care să fie comise împotriva poporului american. Atacurile urmau să aibă asemenea proporții încât să șocheze opinia publică și să justifice o invazie pe scară largă împotriva Cubei.
Mare atenție, printre actele de terorism propuse se aflau deturnarea și doborârea avioanelor de linie; scufundarea unor nave; atentate cu bombă în marile orașe din SUA, de la Miami până la Washington. Să se di inspirat teroriștii care au acționat la 11 septembrie 2021 din acest plan. Puțin probabil, dar nu imposibil.

Kennedy spune un nu hotărât

Planul Northwoods a ajuns pe biroul lui Kennedy în 1962 cu semnătura lui Lyman Lemnitzer președinte al șefilor de stat major ai armatei americane și viitor comandant suprem al NATO. Kennedy a respins categoric acel plan nebunesc, avertizându-i pe cei implicați să nu mai facă noi propuneri de natură similară, scrie Il Giornale.

Dacă astfel de planuri au mai existat ăn istoria recentă e greu de spus până la desecretizarea arhivelor, dacă astfel de informații vor vedea vreodată lumina zilei. Până atunci, teoriile conspirației vor tot circula, iar serviciile secrete și nu numai ele vor coace în taină tot felul de planuri, chiar și împotriva propriilor popoare sau lideri.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola