Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Astăzi este înmormântat avocatul Răsvan Dobrescu, promotorul legilor pentru restituirea proprietăților confiscate de comuniști
Articole online

Astăzi este înmormântat avocatul Răsvan Dobrescu, promotorul legilor pentru restituirea proprietăților confiscate de comuniști

Răsvan Dobrescu fost avocat in Baroul Bucuresti, deputat (1992-1986) și senator (1996-2000) din partea Convenției Democrate din România, membru al conducerii Partidului Național Țărănesc-Creștin Democrat, vicepreședinte al Comisiei Juridice, inițiator ăi promotor al legilor cu caracter restitutiv reparator, inclusiv al Legii 10/2001, alaturi de regretatul Emil Popescu; membru al Fundației „Corneliu Coposu“.

Cel ce a fost luptătorul desăvârșit pentru „restitutio in integrum”, alături de regretatul Emil Popescu, va fi înmormântat în Cimitirul Bellu, joi, 1 iulie 2021, la ora 13.00.

Răsvan Mihai Dobrescu și-a desfășurat activitatea profesională, ca membru al Baroului București, din 1 mai 1979 până în 1 aprilie 2006, când a fost pensionat la cerere.

A fost un om de aleasă ținută morală și intelectuală, a cărei dragoste pentru scrima  a fost declarată cu fiecare ocazie de-a lungul întregii sale vieți, inclusiv în cartea sa „Nu te prinde lor tovarăș”,  publicată la editura Scrisul Romanesc in anul 2015.

A activat la Universitatea, Clubul Central al Armatei și I.E.F.S. București, cucerind multiple titluri de campion național.

A fost primul spadasin distins cu titlul de Maestru al Sportului.

Răsvan Dobrescu a fost vicepreședinte al Federației Române de Scrimă în perioada 1993-1997.

Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv al Fundației „Corneliu Coposu”:

Cu profundă tristețe vă anunț că, ieri, 29 iunie 2021, a trecut la cele veșnice avocatul Răsvan Dobrescu.

A fost membru al PNȚCD, secretar general adjunct și membru supleant în conducerea PNȚCD(1991-2000), deputat(1992-1996) și senator (1996-2000) în Parlamentul României, colaborator devotat al Seniorului Corneliu Coposu.

Cu tot sufletul și în comuniune de rugăciune sunt alături de prietena mea, Mihaela Dobrescu, fiica domniei sale, în această neprețuită pierdere suferită.

Dumnezeu Să-l ierte și Să-i aducă odihna cea veșnică!

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola