Evenimentul Istoric > Articole online > Asociația 21 Decembrie 1989, care a impus redeschiderea dosarului Revoluției, are un mesaj către români de ziua ei
Articole online

Asociația 21 Decembrie 1989, care a impus redeschiderea dosarului Revoluției, are un mesaj către români de ziua ei

Asociația 21 Decembrie 1989, a dobândit personalitate juridică în urma Sentinței civile nr. 174 din 9 februarie același an a Judecătoriei sectorului 1 București.

În 14 iunie 1990, sediul asociației a fost vandalizat de un grup de mineri conduși de ofițeri de la UM 0215 (cunoscută ca „Doi și un sfert”, unitatea de informații a Ministerului de Interne).

În anul 2011, în cauza Asociația „21 Decembrie” și alții vs. România (petițiile numărul 33810/02, 18817/08, hotărârea din 24 mai 2011) Curtea de la Strasbourg a hotărât în ​​unanimitate, că România a încălcat articolele 2, 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului prin faptul că nu a investigat în mod serios crimele legate de revoluția din 1989 și că a intervenit în viața privată a cetățenilor prin supravegherea ilegală a telefoanelor unor cetățeni.

Efectele sentinței CEDO:

Ca urmare a sentinței CEDO, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost obligat să comunice Asociației 21 decembrie 1989 toate Dosarele Revoluției aflate în stadiul de cercetare la procurori.

Curtea a explicitat în scris ca noțiunea de informare amănunțită a părților este o obligație, aceasta însemnând inclusiv comunicarea de copii xerox după actele din dosar.

Conform CEDO, Crimele revoluției nu pot fi prescrise, întrucât anchetele au fost tergiversate și autoritățile române au fost inactive în derularea investigațiilor.

Ca urmare dosarul Revoluției a fost redeschis și trimis în instanță cu acuzația de infracțiuni împotriva umanității, pentru Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și generalul Iosif Rus.

Mesajul președintelui Asociației Teodor Mărieș la 30 de ani:

Regimurile criminale comuniste cad unul câte unul în Estul Europei.

În România, comunismul rezistă, regimul dictatorial impunând populației măsuri inumane și teroare.

Scânteia Revoluției din Decembrie 1989 aprinde dorința de Libertate la Timișoara și cuprinde toată țara.

Conducătorii partidului comunist criminal ordonă alarmă de luptă structurilor de forță militare care ne reprimă cu armament de război, tancuri și glonț pe țeavă.

Dorința de Libertate învinge frica morții.

Mii de luptători sunt uciși, răniți, arestați și supuși la violente inimaginabile.

Eroii timișoreni uciși, sunt aduși la București, arși la Crematoriu iar cenușa lor aruncată într-un canal, pentru a șterge orice urmă. Aceleași măsuri urmau să fie

luate și cu morții din București şi din toată țara.

Nici gloanțele, nici tancurile, nici forțele militare criminale dezlănțuite nu ne mai pot opri.

Împreună cu toți cei care au avut curajul să între în luptă , învingem, alungând dictatorul și partidul comunist criminal de la conducerea României.

După 45 de ani de dictatură comunistă, poporului i se redă în sfârșit Libertatea.

În întreagă țară, manifestanții pașnici cer cu fermitate „fără comuniști”.

În după amiază zilei de 22 decembrie, un grup de politruci și militari pro sovietici pun la cale o acțiune diversionistă pe întreg teritoriul României, cerând

sprijin Uniunii Sovietice.

Scopul declanșării diversiunii teroriste ce urma să aibă loc, avea ca obiectiv salvarea partidului și menținerea structurilor comuniste la putere, în vederea obstrucționării tragerii la răspundere a celor care au comandat și săvârșit crime, atât în perioada 14-22 decembrie 1989 cât și în cei 45 de ani de ocupație comunistă.

Amploarea manifestațiilor anticomuniste și respingerea de către popor a unor lideri comuniști de a prelua din nou puterea , au determinat gruparea pro sovietică să declanșeze, începând cu seara de 22 decembrie 1989, diversiuni teroriste.

Această grupare criminală, prin acțiunile pe care le declanșează, terorizează populația României.

Luptătorii care au cucerit instituțiile vitale ale fostului regim , cei care conduceau manifestațiile anticomuniste din stradă ,precum și manifestanții, au îndurat cu toții teroarea milioanelor de gloanțe trase asupra lor.

Pentru a amplifica diversiunea și teroarea, conducătorii criminali, ordonă să se tragă cu tancurile în clădiri ce adăposteau valori culturale inestimabile (muzee, biblioteci, etc) dar și în casele oamenilor, sub pretextul că acolo se aflau teroriști.

Prin singurele mijloace de informare în masă, televiziune şi radioul național, se transmit în direct unele acțiuni teroriste, precum și știri false, pentru a amplifica și mai mult teama.

În urmă acestor diversiuni rezultă peste 5500 de victime, de la uciși, răniți și mutilați în stradă, la copil de o lună și până la oameni în vârstă împușcați în casele lor sau și mai grav, mame împușcate în salvare în drum spre maternitate.

Camarila militaro-politică pro sovietică condusă de Ion Iliescu se instalează la conducerea României prin crimă și sânge.

Ridicați din bălțile de sânge, ieșiți din închisori și spitale, ne adunăm în respect pentru Eroi, Adevăr și România, înființăm Asociația 21 Decembrie 1989

pornind din nou la luptă.

În cei 30 de ani de activitate, cu urcușuri și coborâșuri, dar întotdeauna cu respect față de sacrificiul Îngerilor din Decembrie 1989, am rezistat în lupta noastră pentru adevăr.

Vă asigurăm că vom rămâne și pe viitor cu aceeași nestrămutată credință pentru ADEVĂR

Registration

Aici iti poti reseta parola