Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Așa se scrie istoria în zilele noastre. Doar varianta guvernelor trebuie să ajungă la oamenii de rând
Articole online

Așa se scrie istoria în zilele noastre. Doar varianta guvernelor trebuie să ajungă la oamenii de rând

În consecință, Spike Lee va realiza un nou montaj pentru ultimul episod al serialului său documentar despre atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, produs de HBO, care conţine interviuri cu adepţi ai teoriilor conspiraţiei, a anunţat miercuri cineastul american.

Ultimul episod al acestui serial TV cu o durată de opt ore – care se concentrează pe consecinţele atacurilor comise de Al-Qaida şi ale pandemiei de COVID-19 asupra oraşului New York – include interviuri cu membri ai unui grup care promovează teoria potrivit căreia Turnurile Gemene au fost distruse prin intermediul unei demolări controlate şi nu de către avioane deturnate.

Timp de antenă nemeritat

Ultimul episod urmează să fie difuzat la televiziunea americană pe 11 septembrie, data la care se vor împlini 20 de ani de la atacurile teroriste din New York.

„M-am întors în sala de montaj şi examinez cel de-al optulea şi totodată ultimul capitol al NYC Epicenters 9/11-2021.

Vă cer respectuos să vă amânaţi orice judecată (legată de această producţie TV, n.r.) până când veţi vedea versiunea finală”, a scris Spike Lee într-un mesaj publicat pe site-ul HBO.

Episodul final conţine şi interviuri cu oameni de ştiinţă care resping acele teorii, dar, potrivit criticilor săi, Spike Lee le-a alocat adepţilor teoriilor conspiraţiei un „timp de antenă nemeritat”.

Spike Lee „alocă 30 de minute la finalul serialului pentru a readuce în scenă argumente care s-au dovedit de mii de ori a fi false”, a declarat jurnalistul Jeremy Stahl în revista Slate.

Jeremy Stahl l-a intervievat în trecut pe Richard Gage, principal membru al grupului conspiraţionist şi care apare în serialul documentar regizat de Spike Lee.

Richard Gage „se face vinovat de inventarea unora dintre cele mai dăunătoare şi mai persiste minciuni despre atacurile din 11 septembrie”, a declarat jurnalistul, citat de Agerpres.

Ultimul episod al serialul „seamănă puţin cu situaţia în care ar fi prezentaţi sceptici ai vaccinurilor anti-COVID-19 alături de omul de ştiinţă Anthony Fauci sau persoane care neagă Holocaustul alături de Centrul Simon Wiesenthal sau o clică de climatosceptici alături de autorii raportului GIEC despre climă”, a mai spus Jeremy Stahl.

Registration

Aici iti poti reseta parola