Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Așa arăta Moartea Albă. Mai multe fotografii în articol
Articole online

Așa arăta Moartea Albă. Mai multe fotografii în articol

Simo Häyhä a luptat în cadrul armatei finlandeze, în ținută de camuflaj albă, la temperaturi cuprinse între -40 și -20 de grade Celsius. În aceste condiții, cu a sa Mosin–Nagant modificată, Simo Häyhä și-a stabilit recordul impresionant.

Alte 200 de victime îi sunt atribuite, folosind o mitralieră Suomi KP-31. Toate victimele au fost înregistrate în mai puțin de 100 de zile de război, într-o perioadă a anului în care lumina naturală e doar câteva ore pe zi.

Armele și tactica

Ca lunetist, Häyhä a folosit o varianta finlandeză a puștii Mosin-Nagant: M/28 „Pystykorva” sau „Spitz”, pentru că se potrivea cu înălțimea sa de 1.60 m.

El a preferat să folosească mira de fier, în detrimentul lunetelor telescopice din mai multe motive: prezintă un obiectiv mai mic (un lunetist trebuie să ridice capul mai mult atunci când utilizează o lunetă telescopică) și o vizibilitate mai fiabilă (sticla telescopică se aburește cu ușurință pe vreme rece), permițând în același timp o acoperire mai bună (lumina soarelui se poate reflecta în lentilele telescopice, dezvăluind poziția lunetistului), aflăm de AICI.

O altă tactică folosită de către Häyhä a fost de a compacta zăpadă din fața lui, astfel încât lovitura să nu lase urme în zăpadă și să-i dezvăluie poziția.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola