Evenimentul Istoric > Articole online > Armata Chinei testează vaccinul pentru coronavirus. Cine este tovarășa general maior pusă să salveze planeta
Articole online

Armata Chinei testează vaccinul pentru coronavirus. Cine este tovarășa general maior pusă să salveze planeta

Xi Jinping, secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), a prezidat miercuri o ședință a Comitetului Permanent al Biroului politic al Comitetului Central al PCC, în care au fost dezbătute sarcinile majore în coordonarea activității de prevenire și control a epidemiei de coronavirus cu dezvoltarea economică și social, transmite Radio China international.

Xi Jinping a subliniat, potrivit aceleiași surse, necesitatea de a observa cu mare atenție complexitatea și gravitatea situației epidemice în țară și în străinătate, fiind necesară consolidarea cooperării internaționale, munca strânsă alături de Organizația Mondială a Sănătății și consolidarea îndrumării și a sprijinului acordat în prevenirea și controlul epidemiei, cetățenilor chinezi din străinătate.

Generalul maior Chen Wei

Pe de altă parte, radioul de stat CCTV a anunțat marți că o echipă de cercetători condusă de generalul maior Chen Wei, un epidemiolog și virusolog de top al Academiei de Științe Medicale Militare din China, a fost autorizat să înceapă un nou studiu clinic.

CCTV a descris vaccinul dezvoltat de echipa lui Chen, alături de CanSino Biologics din Tianjin, ca fiind primul dintre cele nouă tratamente posibile realizate de oamenii de știință chinezi. Chen a lucrat și la laboratorul militar din Wuhan încă din luna ianuarie, transmite presacurata.ro.

Lupta pentru supremație

Cercetători din lumea întreagă se străduiesc să găsească un vaccin pentru coronavirus, iar conducerea de partid și de stat din China nu vrea cu niciun chip ca americanii să descopere vaccinul înaintea specialiștilor chinezi.

„Anunțul Chinei cu privire la un studiu clinic a venit puțin mai devreme decât mă așteptam, chiar dacă cred că prima doză de vaccin recombinant a fost deja injectată în corpul lui Chen și al unor coechipieri”, a declarant Tao Lina, un expert în vaccinuri din Shanghai.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA