Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii au descoperit un sanctuar și un cimitir roman în Belgia
Articole online

Arheologii au descoperit un sanctuar și un cimitir roman în Belgia

ruine

Arheologii au descoperit un sanctuar și un cimitir roman în Belgia

Echipa efectua o cercetare a solului pe locul unei piste de ciclism, acum demolată, în parcul sportiv Van Innis.

Elewijt a fost colonizat pentru prima dată de romani în secolul I d.Hr. ca vicus (așezare rurală), situat la intersecția drumului diverticulum care lega orașul Tongeren din est de orașul Boulogne din vest.

Vicus-ul a fost distrus la sfârșitul secolului al III-lea d.Hr. de triburile germanice și abandonat, iar satul mai modern a fost înființat la mai puțin de 1,5 km distanță, în timpul Evului Mediu timpuriu.

Arheologul Kylian Verhaevert a condus săpăturile care au scos la iveală urme de cimitire, șanțuri circulare și o așezare datând din epoca fierului. Echipa a descoperit, de asemenea, un cimitir roman cu până la treizeci de înmormântări și dovezi ale unui sanctuar în aer liber pentru venerarea panteonului roman de zei.

„Aceste descoperiri sunt unice la Zemst”, a declarat arheologul Christof Vanhoutte. „Chiar și în întreaga Flandra, astfel de structuri sunt extrem de rare și nu sunt aproape niciodată întâlnite. Ultima dată când au fost înregistrate arheologic datează de dinainte de începutul secolului trecut”.

Potrivit cercetătorilor, cimitirul conține înmormântări prin incinerare, unde, conform tradiției, defunctul era așezat pe rug, iar cenușa era apoi depusă în urne și îngropată.

Vorbind pentru Nieuwsblad, Kylian Verhaevert, a declarat „În apropiere am găsit și câteva borcane, cioburi de sticlă și un ac de mantie. Există, de asemenea, o fântână romană sau carolingiană, pe care o vom drena pentru cercetări ulterioare. Este mult mai mult decât a sugerat investigația preliminară”.

Registration

Aici iti poti reseta parola