Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Arheologii au descifrat misterul unei crime de acum 1300 de ani! Răufăcătorul era, de fapt, o victimă!
Articole online

Arheologii au descifrat misterul unei crime de acum 1300 de ani! Răufăcătorul era, de fapt, o victimă!

A murit în timp ce jefuia un mormânt?

La prima vedere, chiar așa părea să fie. Rămășițele pământești au fost găsite în interiorul unui puț care ducea spre locul de odihnă al unei familii formate din mamă, tată și un copil. Arheologii ar fi băgat mâna în foc că bărbatul a murit accidental în timp ce fura bunuri dinacest mormânt.

Cercetările ulterioare au arătat că povestea e mult mai complicată

La fața locului a ajuns, însă, și o echipă de cercetători de la Universitatea Texas A&M. Aceasta a stabilit că rămășițele bărbatului se aflau la mai bine de 4 metri deasupra camerei funerare. De aici se desprind două concluzii. În primul rând, bărbatul nu avea cum să fure nimic din mormânt. În al doilea rând, specialiștilor le-a fost clar că bărbatul murise mulți ani după ce mormântul fusese jefuit.
Mai mult, analizele au arătat că bărbatul a trăit în timpul dinastiei Tang. În acele vremuri, cei vinovați de crime sau agresiuni soldate cu răni grave erau condamnați la moarte. În urma analizei osoase care a determinat data la care bărbatul a murit, experții și-au propus să afle cum s-ar putea să-și fi întâlnit moartea în urmă cu 1.300 de ani.

Examinarea scheletului aduce informații cruciale

Analiza oaselor scheletului a scos la lumină informații interesante, mai precis 13 urme de înjunghiere, dintre care unele par să-i fi perforat organele vitale.
Mai mult, cercetătorii au reușit să refacă firul agresiunii după ce au descoperit urmele din partea din spate a capului. Astfel, s-a ajuns la concluzia că bărbatul a încercat să scape de agresori, dar a fost lovit din spate si apoi înjunghiat.
Pe baza acestor informații, oamenii de știință cred că așa-zisul jefuitor de morminte este, de fapt, victima unor ucigași care i-au aruncat cadavrul într-un cimitir antic pentru a-și ascunde fapta.
Cimitirul Shiyanzicare a fost construit în urmă cu 2.000 de ani în timpul dinastiei Han (206 BC-220 d.Hr.) a fost descoperit de muncitorii din construcții care lucrau la o conductă prin regiunea Ningxia în 2002, notează Daily Mail citând un studiu publicat în Archaeological and Anthropological Sciences .

 

Registration

Aici iti poti reseta parola