Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Are cine să-i facă față lui Putin? Biden abia a reușit să bâlbâie un discurs scris
Articole online

Are cine să-i facă față lui Putin? Biden abia a reușit să bâlbâie un discurs scris

Putin a declanșat războiul, iar comsecințele pentru deceniile care vor urma sunt imposibil de evaluat. Mare întrebare este dacă Occidentul are lideri capabili să față nebunului de la Kremlin care dă foc întregii lumi. Cotidianul britanic Daily Mail publică un comentariu devastator sub semnătura lui Dan Wootton

Macron cel Mic

„În urmă cu doar 16 zile, președintele francez Emmanuel Macron, care suferă de sindromul bărbatului mic în formă cronică, a spus cu îndrăzneală că prietenul său Vladimir Putin i-a dat asigurări personale că Rusia nu va intra în război cu Ucraina.

După ce a fost ținut la o distanță ridicolă de tiranicul președinte rus la o masă mare menită să-l umilească, Macron a înghițit minciunile evidente ale lui Putin că era pregătit să detensioneze criza. S-a îndreptat spre Ucraina și a anunțat: Pace !

Putin, megalomanul nebun

Ei bine, astăzi acea strategie de liniște s-a dovedit un dezastru de proporții istorice.
Nu numai că megalomanul nebun Putin a declarat război Ucrainei și a lansat o invazie a unei țări suverane în Europa de către o putere majoră pentru prima dată în 80 de ani, dar a amenințat și lumea cu război nuclear.

„Pentru oricine s-ar gândi să intervină din exterior: dacă o faceți, vă veți confrunta cu consecințe mai mari decât în orice alt moment al istoriei. Toate deciziile relevante au fost luate. Sper să mă auzții”, a avertizat Putin într-un înfiorător mesaj televizat înregistrat.

Macron este acum Neville Chamberlain din zilele noastre.

Putin și Biden, doi bătrâni senili

Cu o predictibilitate deprimantă, detensionarea cu Putin a eșuat spectaculos – iar Europa și lumea se află acum în mare pericol.

Doamne ajută-ne că liderii apusului și estului, care ne țin chiar viitorul în mâinile lor tremurătoare, sunt amândoi bătrâni senili.

Criminalul de războiPutin, care este cu un deceniu mai tânăr decât Biden, a fost descris de liderul opoziției ruse întemnițat Alexei Navalny drept un „bunic bețiv senil”, ceea ce ar putea fi chiar amuzant dacă nu ar fi responsabil de codurile nucleare și nu ar amenința că le vor folosi.

De cealaltă parte, președintele american, afectat de demență, Sleepy Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, abia a reușit să se bâlbâie și să se poticnească într-un discurs scris despre criză de acum două nopți.

Chiar trebuie să credem că Biden poate aduna lumea occidentală în spatele unui efort o dată la o generație de a opri un Hitler modern care amenință Europa într-un război prelungit, când retragerea sa dezastruoasă din Afganistan a fdat dovada că SUA și-au pierdut autoritatea morală asupra scena internationala?

Putin, cel hitlerist, a pierdut complotul din buncărul său din Moscova, chiar și ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, considerat a fi în întuneric cu privire la adevărata amploare a planurilor sale nebunești.

 

Lumina vine de la Boris Johnson?

În timp ce partidul laburist și liderul Opoziției Keir Starmer ar dori să credeți că Boris Johnson este un fel de glumă pe scena internațională, cu siguranță nu așa vede președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy.

Arătând că este primul ministru potrivit pentru acest moment din istorie, Boris Johnson a evaluat această criză corect încă de la început.

După cum a subliniat el marți: „Lucru trist este că la fiecare pas predicțiile noastre pesimiste au fost justificate. Mă tem că toate dovezile sunt că Putin este înclinat spre o invazie pe scară largă a Ucrainei. Cred că ar fi absolut catastrofal. Dacă Putin continuă pe această cale a violenței și a unei invazii la scară largă, este absolut vital ca efortul de cucerire să nu reușească și Putin să eșueze.”
Este necesar să subliniem în acest moment că, dacă Starmer și-ar fi reușit la ultimele alegeri, Marea Britanie ar fi condusă în prezent de apologetul lui Putin Jeremy Corbyn, care de-a lungul săptămânii trecute a propagat periculosul mit că NATO, nu Rusia, este agresorul în acest conflict.

În timp ce Corbyn este acum un parlamentar independent, laburiștii ccontinuă să găzduiască un număr de acoliți ai săi în calitate de parlamentari, oameni care gândesc exact la fel.

Așa că scutiți-mă de prelegerile extremei stângi laburiste care se erijează în lider moral lumii în acest moment.

ș spune că independența Marii Britanii l-a încurajat pe Boris să adopte o atitudine mult mai dură când vine vorba de Putin.

Presiunea morală neîncetată a Regatului Unit a fost cea care l-a ajutat pe Olaf Scholz să ia decizia devastatoare financiar de a opri controversata conductă Nord Stream 2 la începutul acestei săptămâni, după ce noul cancelar german a încercat săptămâni întregi să evite măcar să menționeze proiectul.

Acum, Boris trebuie să-și îndeplinească angajamentul de a impune imediat sancțiunile financiare și de a le face atât de devastatoare încât colegii oligarhi ai lui Putin să fie loviți peste noapte, oprind în același timp banii murdari ruși care curg zilnic prin Londra.

Desigur, atât UE, cât și Regatul Unit au făcut greșeli grave în relațiile noastre cu Putin de mulți ani.

Am închis ochii la intervenția criminală din Crimeea; am uitat mult prea repede de otrăvirile de la Salisbury; nu am făcut suficient pentru a-l ajuta pe liderul opoziției Navalny, care ar putea fi ucis în închisoare în orice moment; ca să nu mai vorbim de jurnaliştii locali curajoşi care au fost ucişi de agenţi de stat ruşi în mod regulat.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat astăzi: „Acum avem război în Europa la o scară și de un tip despre care credeam că aparține istoriei”.

Și aceasta este problema: comportamentul lui Putin a făcut evident că a fost întotdeauna capabil de acest comportament despotic; Occidentul pur și simplu nu voia să creadă.

În plus, am fost distrași isteric de un coronavirus care slăbește rapid, cu o rată de supraviețuire de 99% plus în ultimii doi ani.

Rusia și China au râs de noi când am devenit obsedați de probleme precum mișcarea Black Lives Matter, marșul către Net Zero și utilizarea pronumelor de gen.

Ei bine, acum, cu războiul în Europa, trebuie să ne pregătim și să fim serioși.

Ignorarea unei Rusii în marș spre război a fost o greșeală mortală. Macron va fi considerat de partea greșită în cărțile de istorie.

Boris a spus corect și Partygate este acum o distragere fără sens pestre care toată lumea ar trebui să treacă.

Prim-ministrul britanic trebuie să umple vidul moral lăsat de Biden pe jumătate, să pună în aplicare „sancțiunile masive” pe care le-a promis în puternicul său discurs TV de astăzi și să se asigure că lumea îl oprește pe Putin.

De asta depinde viitorul Europei”, scrie Dan Wootton în Daily Mail.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola