Evenimentul Istoric > Articole online > Apărătorul cuplului Ceușescu a murit. O lovitură de stat, spunea despre decembrie 1989 generalul Lucescu
Articole online

Apărătorul cuplului Ceușescu a murit. O lovitură de stat, spunea despre decembrie 1989 generalul Lucescu

Generalul Constantin Lucescu, cel care a jucat rolul apărătorului soţilor Ceauşescu în procesul din 25 decembrie 1989, a murit, în această dimineaţa, în locuinţa sa din Caracal. Va fi înmormântat duminică, în Caracal.

Constantin Lucescu avea 82 de ani suferea de o formă gravă de cancer, de mai mulţi ani. Sâmbătă dimineaţa, el a murit în locuinţa sa din Caracal. Soţia lui a murit în urmă cu câţiva ani, iar bărbatul era îngrijit de o femeie.

„Am fost singurul care m-am opus condamnării la moarte”

În ziua în care se împlineau 102 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu, pe 26 ianuarie 2020, generalul Constantin Lucescu a declarat pentru Mesagerul de Neamț că românii au fost, în acele zile, „figuranții istorici ai unei lovituri de stat”.

„Și astăzi îi mulțumesc lui Dumnezeu că am fost singurul care m-am opus condamnării la moarte”, a mai spus Lucescu.

În 25 decembrie 1989, nu am fost niciun moment avocat, întrucât nu aveam niciun fel de delegație din oficiu. Nu a fost proces, pentru că nu a fost rechizitoriu. Nu a existat dosar și, neexistând sesizare, nici nu poți să ai de-a face cu un act de justiție.  

De altfel, dosarul Ceaușescu, judecat în 25 decembrie, poartă numărul 1 din 199o”, a declarat fostul avocat al apărării Elenei și al lui Nicolae Ceaușescu, conform sursei citate.

Despre „ autorii reali ai Revoluţiei române”

„Considerând evenimentele din decembrie 89 ca induse şi impuse din afară, categoric că autorii reali ai Revoluţiei române doreau să găsească, să constituie şi să condamne vinovaţi din interior pentru vărsarea de sânge.

Cât de cinică a fost această proclamare, puteţi observa din modul în care presa, dar cu pregnanţă radioul şi televiziunea, anunţau deja omorârea a peste 60.000 de oameni la momentul 25 decembrie 1989, vorbindu-se peste tot de Securitatea şi Armata lui Ceauşescu, care se opuneau voinţei populare de dărâmare a regimului.

Sub acest aspect, perfidia modului de discutare a numărului de morţi arată sinistra gândire despre pierderile colaterale în realizarea unui program mondial de schimbare a zonelor de influenţă”, mai spunea generalul Lucescu.

Registration

Aici iti poti reseta parola