Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Apărarea Ucrainei se va prăbuși când aceste două orașe vor fi cucerite. Invadatorii ruși par să schimbe tactica
Caleidoscop

Apărarea Ucrainei se va prăbuși când aceste două orașe vor fi cucerite. Invadatorii ruși par să schimbe tactica

Blitzkriegul rusesc în Ucraina nu a funcționat. Așa că generalii lui Putin încearcă o altă abordare. Un expert militar, citat de Pravda, susține că structurile de putere de la Kiev se vor prăbuși când armata rusă va cuceri două puncte simbolice extrem de importante.

Aici se joacă soarta războiului

De îndată ce trupele ruse vor prelua controlul asupra Mariupolului și Harkovului, regimul de la Kiev va cădea, a declarat Vladimir Kozin , membru corespondent al Academiei de Științe Militare a Federației Ruse .
Expertul a explicat pentru URA.RU că aceste două orașe au o semnificație simbolică specială pentru forțele ucrainene .
„Capturarea Mariupolului și eliberarea lui completă de neo-naziști are o importanță dublă și foarte mare. În primul rând, toți civilii care sunt ținuți acolo cu forța de batalioanele naționale ale statului ucrainean vor fi eliberați. În al doilea rând, dacă Mariupol este capturat și cade și Harkovul, pentru regimul de la Kiev acest lucru va însemna sfârșitul existenței sale în forma sa actuală”, a spus el.

Care e situația la Mariupol?

Forțele separatiștilor pro-ruși controlează deja așezărilor: Olginka, Rovnopol, Ivanovka. În timpul luptei de stradă de la Mariupol, 12 puncte de tragere inamice au fost distruse, 16 civili au fost evacuați din casele eliberate în care naționaliștii ucraineni încercau să reziste, scrie Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola