Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Animalele reginei Elisabeta a II-a, de la căței Corgi la jaguari negri
Articole online

Animalele reginei Elisabeta a II-a, de la căței Corgi la jaguari negri

Dookie a devenit câinele familiei, însă Elisabeta va primi propriul său Corgi, o cățelușă numită Susan, când a împlinit vârsta vârsta de 18 ani.

De-a lungul domniei sale, regina a avut mai mult de 30 de căței din aceeași simpatică rasă.

Însă, pe lângă căței și cai, suverana mai deține multe alte animale. Astfel, potrivit unei legi din 1324, ea este proprietara tuturor marsuinilor, delfinilor, balenelor și sturionilor din apele britanice.

De asemenea, regina mai are în proprietate și toate lebedele din Marea Britanie.

În anul 2015, un bărbat a sărit peste gardul lacului Bennett din comitatul Kent și a omorât una dintre lebedele reginei. A fost amendat cu 215 lire sterline, după ce a recunoscut infracțiunea, declarând că a vrut doar să vadă ce gust are pasărea regală.

De-a lungul anilor, menajeria reginei a sporit constant, ca urmare a multor daruri „vii”.

Totul a început în 1957, când Royal Jersey Agricultural and Horticultural Society i-a trimis Elisabetei o vacă pe care o chema Beauchamp Oxford Lady, scrie Express.

În anii 1960, a primit animale și mai puțin obișnuite, cum ar fi o pereche de hipopotami pitici din partea președintelui Liberiei.

Cum, spre deosebire de Beauchamp Oxford Lady, hipopotamii nu aveau condiții de viață potrivite pe proprietățile regale, ei au fost donați grădinii zoologice din Londra.

În 1977, grădina zoologică din Melbourne i-a trimis reginei șase canguri roșii, doi cocori Brolga și un șoarece marsupial.

Ca și în cazul hipopotamilor pitici, toate aceste animale au fost donate grădinii zoologice londoneze.

Regina a primit cadou și alte animale exotice, cum ar fi doi jaguari negri, un leneș, două broaște țestoase și un elefant de 700 de kilograme, care a fost hrănit cu banane, avocado și trestie de zahăr pe drumul spre Marea Britanie, de asemenea donate grădinii din Londra.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola