Evenimentul Istoric > Articole online > Ce face în fiecare dimineață Regina Elisabeta a II-a
Articole online

Ce face în fiecare dimineață Regina Elisabeta a II-a

Suverana Marii Britanii urmează un protocol matinal strict, care este ușor modificat doar de Crăciun și de ziua sa de naștere.

Regina Elisabeta a II-a se trezește în fiecare dimineață la ora 8.30. Nu are nevoie să își pună alarma să sune, dat fiind că, la ora 9, suverana este salutată de cântecul cimpoaielor, conform protocolului, conform The Crown Chronicles.

După ce se scoală, regina face o baie și i se aranjează părul, înainte de a i se servi micul dejun, pe care îl ia întotdeauna singură.

Deși are un bucătar de clasă mondială, ea preferă ceva simplu, cum ar fi cereale marca Special K cu ceva fructe uscate.

Face o excepție în dimineața de Crăciun, când i se servește o omletă cu somon afumat și trufe la grătar.

O altă abatere de la rutină, potrivit Cosmopolitan, avea loc cu ocazia zile de naștere a Elisabetei, când răposatul ei soț, prințul Philip, avea grijă să așeze o floare pe tava cu care era adus micul dejun.

În timp ce se pregătește și apoi își ia micul dejun, regina ascultă radioul pentru a se pune la curent cu știrile zile, relatează Showbiz Cheat Sheet.

Regina își începe ziua de muncă după micul dejun. Potrivit The Crown Chronicle, aceasta începe cu citirea câtorva ziare, care o informează în legătură cu principalele probleme naționale și internaționale. Lucru perfect logic, dat fiind că este șefa statului pentru 16 guverne și conducătoarea Commonwealth-ului, care cuprinde 53 de țări din toată lumea.

Urmează apoi răspunsurile la scrisori, al căror număr ajunge și la 300 pe zi. Chiar dacă nu poate răspunde personal la toate, regina le spune doamnelor din serviciul său cum să răspundă, astfel încât să existe un element personal în fiecare răspuns.

Apoi, Elisabeta se ocupă de „cutiile roșii”, făcute faimoase de serialul „The Crown”. Aceste cutii, îmbrăcate în piele roșii, conțin probleme guvernamentale și de stat, inclusiv scrisori de la diplomați, documente de cabinet și altele.

Regina trebuie „să le citească, să le aprobe și să le semneze” pe toate. Ea primește câte o cutie roșie în fiecare zi, cu excepția Crăciunului. Cutiile roșii sunt folosite chiar și atunci când suverana se află în călătorie.

La ora 11, regina își începe întâlnirile zilnice, care pot include discuții cu ambasadori, cu reprezentați ai sectorului industrial, sau ofițeri ai forțelor armate.

De obicei, întâlnirile sunt programate până la ora 13, oră la care este programat dejunul.

Registration

Aici iti poti reseta parola