Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Amintirile directorului companiei Pfizer, care produce vaccinul anti COVID-19, despre familia sa în perioada Holocaustului
Articole online

Amintirile directorului companiei Pfizer, care produce vaccinul anti COVID-19, despre familia sa în perioada Holocaustului

Albert Bourla, directorul general al companiei americane Pfizer care produce vaccinul împotriva Covid-19, este fiul unei familii de evrei supravieţuitori ai Holocaustului din Grecia.

 

Pentru prima dată şi-a făcut publice amintirile despre familie în acest an. Tatăl lui a avut două vise – fiul să devină om de ştiinţă şi să se căsătorească cu o fată evreică draguţă şi a trăit suficient de mult ca să vadă realitatea ambelor vise, a declarat directorul general al Pfizer.

„Directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, a împărtășit pentru prima dată povestea tragediei și supraviețuirii familiei sale grecești în timpul Holocaustului.

Bourla a declarat că trecutul familiei a avut un mare impact asupra vieții lui și asupra viziunii despre lume.

Pentru prima dată, în ianuarie, la un eveniment online de comemorare a victimelor Holocaustului, a făcut publice amintirile lui.

Mulți supraviețuitori ai Holocaustului nu au vorbit niciodată cu copiii despre ororile pe care le-au îndurat.

Părinții lui Bourla dintr-o comunitate de aproximativ 50.000 de evrei, din Salonic, au supraviețuit.

Bunicul lui, Abraham și soția acestuia, Rachel, copiii Graziella și David au fost trimiși la Auschwitz, de unde nu s-au mai întors.

Tatăl și unchiul lui au scăpat la Atena, unde poliția a ajutat evrei, obținând identități false cu nume creștine.

Mama lui a scăpat în ultima clipă înainte să fie executată în Grecia aflată sub ocupația nazistă.

Astăzi, Albert Bourla, fiul supraviețuitorilor Holocaustului este cel care se află în prima linie de luptă împotriva coronavirusului”, transmite corespondetul RRA în Israel, Dragoş Ciocîrlan.

Registration

Aici iti poti reseta parola