Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Americanii dau cărțile pe față. Ce planuri au cu războiul din Ucraina
Articole online

Americanii dau cărțile pe față. Ce planuri au cu războiul din Ucraina

„Vrem să vedem Rusia slăbită”

Cuvintele secretarului Apărării arată ce planuri au americanii în ceea ce privește criza diun Ucraina. „Vrem să vedem Rusia slăbită până la punctul în care nu poate face genul de lucruri pe care le-a făcut cu invazia Ucrainei „, a spus Lloyd Austin, referindu-se bineînțeles la război, dar fără a-l menționa niciodată. Cuvinte foarte dure la adresa Rusiei, al cărei război împotriva Ucrainei nu s-a desfășurat așa cum s-ar fi așteptat Vladimir Putin.

Kremlinul a subestimat probabil puterea rezistenței ucrainene și, mai ales, răspunsul occidental la invazia unei țări la porțile Europei. Astăzi, Rusia se confruntă cu o armată puternic încercată de două luni de război. Un război care, până la urmă, nu a adus nicio victorie reală pe teren trupelor lui Putin. Într-adevăr, așa cum a subliniat Lloyd Austin, Rusia „și-a pierdut deja o parte din capacitatea militară și o mulțime de trupe, și, să fim sinceri, ne-am dori să nu poată reînnoi rapid această capacitate ”.

Ucraina poate căștiga războiul

Încetinirea aprovizionărilor și operațiunilor logistice ale trupelor lui Vladimir Putin este unul dintre obiectivele urmărite de ucraineni încă de la începutul acestui război. Sabotorii și dronele au fost fundamentale pentru a submina puterea rușilor pe teren în unele împrejurări, încetinind înaintarea lor pe teritoriul ucrainean și permițând trupelor lui Zelensky să organizeze apărarea.
Tot din acest motiv, conform analizei Statelor Unite, ar fi greșit să luăm de bună o victorie dobândită deja de Rusia.

Lloyd Austin, după ce s-a întâlnit duminică la Kiev cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky , s-a declarat convins că „ cu echipamentul potrivit și sprijinul potrivit ”, ucrainenii mai pot câștiga războiul. Și având în vedere acest lucru, secretarul american al apărării a declarat că Statele Unite vor face „ orice stă în puterea noastră ”. În cadrul întâlnirii de la Kiev, Austin l-a informat pe Zelensky despre reluarea activităților diplomatice americane în Ucraina, deși pentru moment cu sediul la Liov, și trimiterea de fonduri pentru provizii militare, scrie ziarul italian Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola