Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Americanii au luat-o pe urmele românilor! Sondajele arată că țara merge spre dezastru
Articole online

Americanii au luat-o pe urmele românilor! Sondajele arată că țara merge spre dezastru

Biden

Pesimismul cuprinde America

Cu un președinte pe jumătate senil, care scoate porumbei pe gură ori de câte ori își ia ochii de pe teleprompter, cu o pandemie care face încă ravagii, o inflație fără egal în ultimele decenii și scandalurile nesfârșite provocate de agenda progresistă a democraților, rezultatele n-ar trebui să mai mire pe nimeni. Cu 10 luni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, democrații par să-și fi tăiat deja craca de sub picioare.

Sondajul NBC arată că nivelul de aprobare pentru președintele Joe Biden scade, republicanii dețin un avantaj de peste zece la sută, iar grupurile cheie democrate își pierd interesul pentru viitoarele alegeri”.
„Pesimiști, dezbinați, îndoiindu-se de democrație sau resemnați – așa se simt americanii ”, a declarat democratul Jeff Horwitt de la Hart Research Associates, care a realizat sondajul împreună cu Bill McInturff, un conservator de la Hart Research Associates.

 

Sunt mai multe locuri de muncă, dar inflația a lovit puterea de cumpărare. 61% dintre respondenții spun că veniturile familiei lor au rămas în urma costului vieții.
30 la sută susțin că veniturile au rămas aproximativ la fel, în vreme ce numai 7 la sută csusțin că veniturile lor cresc mai repede decât costul vieții.

Când vine vorba de politicile naționale – 70% spun că America este atât de polarizată încât nu mai poate rezolva probleme majore – și că diviziunile din societate continuă să crească. Pe de altă parte, 27% consideră că America reușește întotdeauna să-și depășească diverfențele interme pentru a rezolva cele mai mari provocări. În 2010, 50% dintre cei chestionați au spus că America „se unește întotdeauna”, iar 45% au spus că diferențele politice vor continua să crească.

Toate oalele se vor sparge în capul democraților

Nota de plată pentru pesimismul americanilor o vor achita democrații, spun experții. „În cele trei situații în care această perspectivă pesimistă a coincis cu un an electoral, s-au prefigurat vești proaste pentru partidul aflat la putere – 1992, 2008 și 2016”, susține Horwitt.
Momentul e cuim nu se poate mai rău pentru democrați – care au mai puțin de 300 de zile până la alegerile de la jumătatea mandatului . În timp ce 47% dintre cei chestionați de NBC spun că preferă un congres controlat de democrați, ar trebui să rețineți că 47% dintre cei chestionați au votat pentru Biden, și numai 44% pentru Trump.

Republicanii se bucură de un avans de două cifre în entuziasm înainte de alegerile din noiembrie, 61% dintre republicani spunând că sunt foarte interesați de viitoarele alegeri intermediare. De cealaltă parte, numai 47% dintre democrați care spun același lucru.

În alegerile intermediare anterioare — 2006, 2010, 2014 sau 2018 — partidul care deținea un avantaj de două cifre în ceea ce privește entuziasmul a câștigat substanțial la vot.

În plus, entuziasmul general pentru viitoarele alegeri a scăzut de la 59% în octombrie, la 51% în cel mai recent sondaj. Unele dintre cele mai mari scăderi au venit de la segmentele cheie ale bazei democrate, inclusiv alegătorii de culoare, alegătorii tineri și alegătorii urbani.

Între timp, un sondaj Gallup din ianuarie a constatat o schimbare majoră în favoarea republicanilor,.

„Nu există altceva decât lumine roșii intermitente și semne de avertizare pentru democrați”, spune McInturff.

Care sunt principalele probleme cu care se confruntă țara? „Locurile de muncă și economia (42 la sută împreună), coronavirus (29 la sută), drepturile de vot și integritatea alegerilor (25 la sută), costul vieții (23 la sută) și securitatea la frontieră și imigrația (22 la sută).

Care sunt problemele oamenilor?

Democraților le păsa cel mai mult de Covid, drepturi de vot / integritatea alegerilor, justiție socială și rasială, locuri de muncă/economie și schimbări climatice. Principalele probleme pentru republicani sunt locurile de muncă/economia, securitatea frontierei/imigrația, impozitele și cheltuielile și costul vieții, scrie zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola