Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Americanii au calculat costurile „sinuciderii” Ucrainei. Dezastru total în cazul unei invazii rusești
Articole online

Americanii au calculat costurile „sinuciderii” Ucrainei. Dezastru total în cazul unei invazii rusești

Ucraina riscă un dezastru militar

Președintele șefilor de stat major, generalul Mark Milley, s-a dus în fața Congress-ului SUA cu o misiune clară. Să se asigure că nimeni, nici printre politicieni, nici printre alegători, nu-și va face iluzii că Ucraina ar putea rezista unei invazii rusești. Misiunea este esențială, pentru că nici generalul Miley, nici Casa Albă nu-și mai pot permite un șoc mediatic de proporțiile celui din Afganistan.
Așa că Miley a prezentat sez dezastrul pe care îl va suporta Ucraina în cazul unei ofensive a lui Putin. Potrivit surselor Fox News, generalul american le-a declarat congressman-ilor, capitala Ucrainei, Kiev, ar putea cădea în 72 de ore în cazul unuei invazie pe scară largă.

Mai mult, Milley le-a spus parlamentarilor în timpul audierilor cu ușile închise din 2 și 3 februarie că ofensiva rusă ar putea provoca pierderi umane de 15.000 de morți în rândul trupelor ucrainene și de 4.000 de morți în rândul invadatorilor.

Dew ce nu a primit Ucraina mai mult ajutor militar?

Aceleași surse susțin că mai mulți parlamentari și-au exprimat îngrijorarea că administrația Biden nu a răspuns suficient de rapid și de ferm pentru a oferi Ucrainei un ajutor militar consistent, cum ar fi sisteme antiaeriene și lansatoare de rachete.

Oficialii administrației Biden de la întâlniri au răspuns acestor preocupări spunând că o aprovizionare puternică a Ucrainei cu armament ar putea fi folosită ca pretext pentru invazia rusească.

Ucraina primește asistență militară în valoare de 200 de milioane de dolari din partea SUA, dar și un ajutor militar de 600 de milioane de dolari din partea Marii Britanii și a statelor baltice. Printre echipamewntele militare trimise de Occident în Ucraina se află și rachete antitanc Javelin, dar și rachete antiaeriene portabile Stinger dintr-o versiune mai veche.

Se așteaptă o criză a imigranților

La discuțiile din Congress au fost prezenți mai mulți oficiali ai administrației Biden, inclusiv secretarul de stat Anthony Blinken, secretarul apărării Lloyd Austin, directorul de informații naționale Avril Haines, președintele șefilor de stat major general Mark Milley, secretarul pentru Securitatea Internă Alejandro Mayorkas, adjunct al Trezoreriei. Secretarul Wally Adeyemo, secretarul adjunct pentru Comerț Don Graves și ambasadorul adjunct al administratorului USAID Isobel Coleman.
Reprezentanții Administrației Biden au confirmat, de asemenea, că Statele Unite fac pregătiri pentru o criză semnificativă a refugiaților și imigranților. De asemenea, aliații europeni ai SUA au discuții cu privire la pregătirea unor spații de cazare pentru cetățenii ucraineni care vor fugi spre alte părți ale Europei, notează Fox News.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola