Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Am impresia că țara mea va muri!” Macron, trădat de prietenul său pentru Franța
Articole online

„Am impresia că țara mea va muri!” Macron, trădat de prietenul său pentru Franța

Mi-e prieten Macron, dar mai prietenă mi-e Franța

Surpriza este cu atât mai mare, cu cât Philippe de Villiers, fratele fostului șef al Marelui Stat Major al Franței, este prieten cu actualul președinte al Franței și cu soția acestuia.

„El este singurul care are curaj”, și-a explicat Philippe de Villiers sprijinul său pentru Zemmour. Fostul președinte al Consiliului General Vendée și europarlamentar le-a explicat jurnaliștilor de la Le Figaro decizia sa. „Sunt un om fericit, am o pensie liniștită, încununată de lauri pentru lucrurile pe care le-am făcut în viața mea (…) Aș putea fi mulțumit cu asta, dar există ceva care mă face să sufăr: am impresia că țara mea va muri și nu vreau asta”

Nu e prima oară când Philippe de Villiers susține că civilizațiile „franceză și europeană” sunt „în pericol”. De aceea și sprijinul pentru Eric Zemmour singurul candidat care susține deschis că în Franța are loc o Mare Înlocuire a populației băștinașe cu imigranți aduși din lumea musulmană. „El este singurul care are discernământ și curaj, și care vorbește despre civilizație”, spune vicontele, citat de Le Figaro.

Prietenia lui Philippe de Villiers cu Macron

Despre relația dintre viconte și actualul președinte al Franței vorbește ziarul francez Le Monde: „Între monarhul republican Emmanuel Macron și vicontele de Villiers de aproape doi ani (articolul a fost publicat ]n 2018) s-a stabilit o legătură” (…)
Cei doi bărbați s-au întâlnit în 2016 la La Rotonde, o braserie din cartierul Montparnasse din Paris. (…)
Philippe de Villiers este un obișnuit al restaurantului. Cuplul Macron s-a apropiat de el într-o seară, când stătea într-un colț. Seducător, chiriașul din Bercy nu vorbește limbajul datoriei sau al deficitului, ci pe cel al Franței și al istoriei sale. El i-a spus că intenționează să meargă la Orléans pentru a-i aduce un omagiu Ioanei d’Arc – ceea ce va și face pe 8 mai 2016. (…) Cei doi bărbați „împart o anumită idee despre măreția Franței”, a declarat purtătorul de cuvânt al Elysée, Bruno Roger-Petit.
„Nu sunt sigur că Philippe de Villiers este prieten cu Emmanuel Macron”, argumentează un alt apropiat al președintelui, „dar cert este că, atunci când președintele vorbește de succes, el evocă în mod regulat Puy du Fou „.

Registration

Aici iti poti reseta parola