Wikipedia, un organ de propagandă?
Potrivit cofondatorul Wikipedia, site-ul pe care l-a creat nu mai poate fi considerat o sursă de încredere. În opinia lui portalul a ajuns un organ de „propagandă” pentru „establishment” de stânga.
Răspunzând la întrebări, Sanger a spus că a conceput și a pus bazele acestei enciclopedii cibernetice în 2001 pornind de la ideea că ar trebui să fie neutră și să adune cât mai multe puncte de vedere, în special pe probleme arzătoare. Acum, însă, vocile conservatoare sunt în mod constant reprimate sau chiar excluse. „Nu poți cita Fox News pe probleme socio-politice, este interzis. Și asta înseamnă că, dacă o controversă nu apare în principalele mass-media de centru-stânga, nu va apărea pe Wikipedia. Acum, site-ul poate fi de încredere doar pentru a „prezenta punctul de vedere al establishmentului”.„mai degrabă decât pentru a avea acces la o gamă largă de opinii. Este exact opusul a ceea ce, cel puțin la început, am vrut să facem”.
Cum influențează establishmentul „adevărul”
Faptul că o platformă prezijntă o singură versiune asupra faptelor, explică Sanger, reprezintă un stimulent uriaș pentru cei bogați și puternici să preia controlul pentru a-și consolida puterea. „Ceea ce fac ei deja este un joc foarte mare, urât și complex care se joacă în culise pentru a face ca articolele publicate să spună ceea ce vor ei să se spună”. Există „tot felul de trucuri pe care acești oameni le pot folosi pentru a câștiga, inclusiv utilizarea unor firme de PR dedicate pentru a influența opinia publică.”
Citând pagina despre președintele Biden , cofondatorul Wikipedia a remarcat că viziunea republicanilor despre Biden nu este înregistrată de site. „Există numai un scurt paragraf despre „scandalul din Ucraina” care îl implică pe fiul președintelui, în ciuda indignării politice pe care a creat-o. Poți găsi foarte puțin din asta pe Wikipedia, iar puținele informații sunt „extrem” de parțial”, a subliniat el.
Trecând de la politică la problemele de actualitate, Larry Sanger a remarcat că în ceea ce privește Covid-19, Wikipedia reflectă numai ce susțin Dr. Anthony Fauci și grupurile guvernamentale de sănătate, purtătorii de cuvânt ai instituției, în timp ce opiniile multor laureați ai Premiului Nobel și ale altor medici sunt efectiv cenzurate. Acest lucru este valabil și pentru YouTube, Facebook și Twitter. Oricine contrazice narațiunea oficială devine un paria, scrie Michael Sfaradi pe site-ul nicolaporro.it .
Inventatorul tehnologiei ARN mesager, blocat pe Twitter
Ultima dovadă că Big Tech acționează pentru a bloca orice voci disidente vine de la Twiiter. Gigantul american a blocat contul dr. Robert Malone, nimeni altul decât inventatorul tehnologiei ARN mesager, pentru că acesta se opune narațiunii oficiale cu privire la pandemie și vaccinare.