Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Adevărata amenințare rusească vine din cu totul altă parte!
Articole online

Adevărata amenințare rusească vine din cu totul altă parte!

Deși toți ochii sunt ațintiți asupra estului Ucrainei, marea amenințare o reprezintă răspunsul tehnico militar al Rusiei la refuzul SUA de a îndeplini cererile.

Rusia mizează pe descurajarea nucleară 

Kremlinul vrea să arate lumii că are cu ce descuraja orice atac.Iar în acest sens și-a înarmat flota cu trei crucișătoare subacvatice , nave cu niște capacități extraordinare de manevră și atac.
Cele trei bijuterii produse de complexul militar-industrial rusesc sunt Novosibirsk, cunoscut sub numele de Proiectul 885M, submarinul strategic cu propulsie nucleară Knyaz Oleg – sau mai bine cunoscut sub numele de Proiectul 955A – și un submarin diesel-electric, cunoscut și sub numele de Proiectul 636.3 Magadan.

Nu numai aceste adevărate crucișătoare subacvatice cresc exponențial forța de atac a Marinei Ruse, ci mai ale noile arme. E vorba de un nou sistem de rachete și un super-radar de coastă din clasa Monolit-Br.
Potrivit informațiilor, predarea noilor submarine către Marina Rusă a fost sărbătorită la bordul Knyaz Oleg. Acest submarin, spun specialiștii, ar fi înarmat cu rachete balistice. Informațiile vehiculate evidențiază periculozitatea armamentului și letalitatea sa „multitasking”, precum și capacitatea specială care permite transportul de lansatoare universale pentru utilizarea armelor hipersonice Tsirkon, rachetelor de croazieră Kalibr și rachetelor antinavă clasa Oniks.
De asemenea, sursele rusești „ deschise ” vorbesc de îmbunătățiri recente în special în ceea ce privește sistemele de manevră, sonarul și toate echipamentele de comunicație care aduc acum războiul ruso-submarin la un nivel avansat.

Teribila navă amiral Gorshakov

Dar surprizele Kremlinului nu par să se termine aici. Sunt informații că este gata de livrare către Marina Rusă și o altă unitate, cea mai de temut. Arma secretă în cauză este cunoscută sub numele Proiectul 22350 sau nava amiral Gorshkov. Aceasta este destinată să devină primul purtător de rachete hipersonice. A fost concepută pentru războiul antisubmarin și aerian și constă dintr-o structură stealth, care o face practic invizibilă pentru radare, deși are o carenă de 135 de metri și o greutate de 5000 de tone. În cele din urmă, după cum a anunțat Tass, nava amiral Gorshkov ar putea fi înarmată și cu lansatoare verticale „universale” echipate cu 16 celule de clasă 3S-14 și posibilitatea de a folosi rachete Kablir.

Grav este pentru adversarii Moscovei este că analiștii ruși apreciază că rachetele hipersonice pe care se bazează descurajarea nucleară maritimă a Kremlinului sunt „de neoprit”. Există voci în Rusia care susțin că aceste tehnologii pot fi capabile să dezactiveze portavioanele americane și, în același timp, să se sustragă oricărui sistem de interceptare al NATO, ceea ce înseamnă că ar putea aduce victoria într-un din ce în ce mai probabil conflict viitor, scrie Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola