Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Actrița Whoopi Goldberg, suspendată din cauza comentariilor privind Holocaustul
Articole online

Actrița Whoopi Goldberg, suspendată din cauza comentariilor privind Holocaustul

Celebra actriță Whoopi Goldberg a fost suspendată timp de două săptămâni din emisiunea „The View”.

Suspendată pentru comentarii greșite

Conducerea postului ABC News a catalogat cuvintele ei despre evrei și Holocaust drept „greșite și vătămătoare” și i-a recomandat să-și folosească timpul pentru a „reflecta și a afla ce impact au avut comentariile ei”.

„Deși Whoopi și-a cerut scuze, i-am cerut să-și facă timp să reflecteze și să învețe despre impactul comentariilor ei. Întreaga organizație ABC News este solidară cu colegii, prietenii, familia și comunitățile de evrei”, a afirmat președintele ABC News, Kim Godwin, într-un comunicat.

Suspendarea a venit la o zi după ce Whoopi Goldberg, în timpul unei discuții despre „The View”, că rasa nu a fost un factor în declanșarea Holocaustului. Goldberg și-a cerut scuze câteva ore mai târziu și din nou în emisiunea de marți dimineață, dar remarca inițială a atras condamnarea mai multor lideri proeminenți ai comunității evreiști.

Actrița și-a cerut scuze în repetate rânduri

„Cuvintele mele au supărat atât de mulți oameni, ceea ce nu a fost niciodată intenția mea”, a spus ea marți dimineața. „Înțeleg de ce acum și pentru asta sunt profund recunoscătoare pentru că informațiile pe care le-am primit au fost cu adevărat utile și m-au ajutat să înțeleg câteva lucruri.”

Goldberg și-a făcut comentariile originale în timpul unei discuții la emisiunea de luni despre interzicerea de către un consiliu școlar din Tennessee a „Maus”, un roman grafic câștigător al Premiului Pulitzer despre lagărele naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ea a spus că Holocaustul a fost „nu despre rasă… ci despre inumanitatea omului față de ceilalți oameni”.

„Am vorbit greșit”, a spus Goldberg la deschiderea emisiunii de marți.

Explozia din cauza remarcilor lui Goldberg din această săptămână a evidențiat complexitatea durabilă a unor probleme legate de rasă, inclusiv ideea larg răspândită, dar puternic contestată, că numai oamenii de culoare pot fi victime ale rasismului.

 

„Nimeni nu poate intra în capul lui Whoopi Goldberg”

În corul de condamnări la adresa actriței , Jill Savitt, președinte și CEO al Centrului Național pentru Drepturile Civile și ale Omului, a oferit o viziune ceva mai echilibrată asupra comentariilor lui Goldberg.

„Nimeni nu poate intra în capul lui Whoopi Goldberg… Dar cred că ceea ce încearcă ea să spună este că Holocaustul este despre ură. Este vorba de inumanitate. Este inuman ceea ce ființele umane își fac una alteia”, a spus Savitt.

Problemele complexe cer mai mult decât blamarea, a spus ea.„Cred că oamenii nu se grăbesc să ofere nimănui beneficiul îndoielii în zilele noastre, ceea ce este păcat pentru că pentru a rezolva probleme dureroase, complicate, dificile, în special capăitolele dureroase ale istoriei ”, a spus Savitt, „ne-am putea oferi unul altuia. un pic mai multă grație pentru că oamenii vor face greșeli sau vor spune lucruri care jignesc”,

notează AP News.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola