Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Academiile militare americane ar trebui să onoreze „cele mai mari exemple” ale trecutului și să renunțe la numele confederate, potrivit unei comisii
Articole online

Academiile militare americane ar trebui să onoreze „cele mai mari exemple” ale trecutului și să renunțe la numele confederate, potrivit unei comisii

west point

Academiile militare americane ar trebui să onoreze „cele mai mari exemple” ale trecutului și să renunțe la numele confederate, potrivit unei comisii

Raportul Comisiei de numire, publicat luni, subliniază că cei care se află în spatele recomandării – printre care generali în retragere, un amiral în retragere și reprezentantul Austin Scott, un republican din Georgia – nu au nicio intenție de a „șterge istoria”. În schimb, raportul susține că numirea drumurilor și clădirilor după cei care au servit Confederația este o onoare nejustificată pentru cei care au luptat pentru a dizolva Statele Unite.

La Academia Militară a SUA din West Point, New York, cadeții locuiesc în barăci care poartă numele unor absolvenți celebri care au apărat Uniunea și au luptat împotriva naziștilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Comemorarea Confederației alături de acești absolvenți”, se afirmă în raport, „onorează oamenii care au luptat împotriva Statelor Unite ale Americii și a căror cauză a urmărit să distrugă națiunea așa cum o cunoaștem”.

Timp de zeci de ani după Războiul Civil, notează raportul, West Point a refuzat cu insistență să comemoreze absolvenții care au fost uciși în acțiune apărând Confederația

Abia în anii 1930, sub presiune politică, a adăugat monumente pentru cei care au luptat pentru a păstra sclavia.

Astăzi, cei care frecventează academia militară pot trece pe lângă un portret de 6 metri al lui Robert E. Lee, precum și dormi în barăci și case care poartă numele celui mai faimos general al Confederației. Acest lucru ar trebui să se schimbe, afirmă comisia, menționând că acesta a refuzat oportunitatea de a comanda armata americană pentru a îmbrățișa în schimb o cauză de trădare.

„Armatele lui Lee au fost responsabile pentru moartea mai multor soldați ai Statelor Unite decât practic orice alt inamic din istoria națiunii noastre”, notează raportul.

De asemenea, comisia recomandă eliminarea numelor confederate – adoptate la 50 de ani după încheierea Războiului Civil – de la Academia Navală a SUA din Annapolis, Maryland. Maury Hall, care găzduiește departamentul de inginerie a sistemelor și armelor din cadrul academiei, poartă numele unui oceanograf și veteran care „îi considera pe afro-americani ca fiind nedemni de viață, libertate sau de căutarea fericirii”, se arată în raport.

O stradă din campus și casa superintendentului poartă numele lui Franklin Buchanan, un fost marinar care a luptat pentru Confederație și care, într-adevăr, a comandat forțe care „au ucis sute de marinari din US Navy”, se arată în raport.

Într-un raport anterior, comisia a sugerat schimbarea numelor bazelor militare care poartă numele unor lideri confederați – de exemplu, schimbarea Fort Bragg din Carolina de Nord în Fort Liberty.

Efortul de revizuire a numelor care comemorează Confederația a fost ironizat de fostul președinte Donald Trump ca fiind „cultura de anulare”. Dar, în 2021, Congresul controlat de democrați a adoptat o lege care autorizează o comisie independentă să elaboreze recomandări pentru eliminarea numelor și a exponatelor care „onorează sau comemorează” cauza sclaviei.

Registration

Aici iti poti reseta parola