Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ucraina nu mai recunoaște Acordurile de la Minsk. Rușii au 11 scenarii de răspuns militar-tehnic la amenințarea SUA
Articole online

Ucraina nu mai recunoaște Acordurile de la Minsk. Rușii au 11 scenarii de răspuns militar-tehnic la amenințarea SUA

Nimeni nu pare să dorească rezolvarea crizei ucrainene. Ultimul anunț îngrijorător vine de la Kiev.

Ucraina se dezice de Acordurile de la Minsk

Potrivit lui Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, acordurile de la Minsk nu sunt fezabile și vor duce la distrugerea țării. Într-un interviu acordat The Associated Press, Danilov susține că Acordurile de la Minsk au fost semnate „sub amenințarea unei arme rusești”.

Atac dur al Kievului la adresa Germaniei și a Franței

În același timp, el a menționat că francezii și germanii urmăreau în liniște acest lucru, deși este evident că implementarea acestor acorduri este „imposibilă”.
Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare a sugerat, de asemenea, ca Ucraina să negocieze noi acorduri. Politologul Serghei Veselovsky spune că schimbarea retoricii Ucrainei arată că în Statele Unite nu există numai un partid al șoimilor, ci și un partid al semi-pacii și al semi-războiului „cu o presiune asupra Federației Ruse, stratagemă care se bazează pe încălzire lentă.”

 

De ce se tem rușii?

„Poate că primii vor câștiga, iar mâine sau poimâine Zelensky Poroșenko sau Avakov vor fi nevoiți să înceapă un război. S-au investit deja prea mulți bani și prea mult efort în promovarea acestui subiect. Este posibil să aibă loc o provocare sau o ofensivă directă, totul este pregătit. Artileria media funcționează dega de două luni. Iar Rusia va trebui să răspundă, cel puțin, ceea ce va duce la distrugerea Ucrainei. Americanii s-au săturat să aștepte ca Putin să atace și au decis să-l împingă să o facă în ajunul deschiderii Jocurilor Olimpice. Mai mult, Danilov susține că prin respingerea acordurilor de la Minsk, Kievul „este forțat să se sinucidă”.
„Desigur, Occidentul poate promite că Ucraina „în viitorul previzibil” nu va fi acceptată în alianță. Dar cât va dura această „perspectivă previzibilă”, se întreabă analistul rus.

Unde sunt garanțiile că în cinci ani, când conducerea NATO, a Statelor Unite și a multor țări occidentale se va schimba, nu vor spune că toate aceste acorduri au fost de natură pe termen scurt și că „viitorul previzibil” s-a încheiat, iar Alianța Nord-Atlantică este gata să accepte Ucraina.
Va putea Rusia atunci să-și apere interesele cu forța? De aceea, Federația Rusă a pregătit în avans cel puțin 11 scenarii de răspuns militar-tehnic (contra-amenințări) pentru NATO și SUA .Nu putem decât să sperăm că acest lucru nu va duce la un război global”, notează Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola