A venit pe lume într-o zi de 21 ianuarie pus pe croit

 

A studiat științele politice, la insistențele părinților, deși se visa arhitect. În 1928, după absolvire, sprijinit financiar de tatăl său, şi-a deschis o mică galerie de artă, unde pictori faimoși ca Dali, Max Jacob, Picasso își expun lucrările, din care chiar reușește să vândă multe dintre ele.

A fost nevoit să o închidă însă în 1931, anul în care afacerea tatălui său a dat faliment.

Designerul Christian Dior s-a născut la 21 ianuarie 1905, în Granville, un mic oraş din provincia franceză Normandia. A locuit acolo până la vârsta de cinci ani, când întreaga lui familie s-a mutat la Paris.

După satisfacerea stagiului militar, în 1935, s-a mutat la Roma, a început să deseneze modele de rochii şi pălării, întreţinându-se din vânzarea de schiţe. Revenit la Paris, în 1938 a fost angajat desenator de casa de modă a creatorului Robert Piguet.

Propria casă de modă

La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost încorporat în sudul Franţei. În 1941, s-a întors la Paris şi a fost angajat de designerul Lucien Lelong. În 1946, şi-a deschis propria casă de modă, aprovizionată cu metraje de la firma lui Marcel Boussac, supranumit „Regele bumbacului”, cu care colabora.

Prima colecţie semnată Christian Dior, intitulată ”New Look”, a apărut în 1947. Din acel moment, Christian Dior avea să cunoască faima în lumea modei. Designerul francez a gândit noi linii şi modele care să fie în egală măsură feminine şi seducătoare, devenind un nume alăturat calităţii şi bunului gust. Tot în 1947, a lansat şi primul parfum din istoria casei Dior – „Miss Dior”.

Mortea subită

În 1953, Yves Saint-Laurent a devenit asistentul personal al lui Christian Dior. După moartea subită, în urma unui atac de inimă, a lui Dior, în 1957, Yves Saint Laurent a preluat afacerea, devenind designer-ul principal al Casei Dior şi continuând calea succesului, pentru ca ulterior să-şi deschidă propria casă de modă.

Numele Dior a fost asociat, de-a lungul vremii, cu numeroase alte produse, precum parfumurile (Miss Dior, Dune, Dolce Vita, Diorella, Dioressence, Diorissimo, J’adore ş.a.), farduri şi cosmetice, bijuterii, încălţăminte şi accesorii din piele, haine pentru bărbaţi.

Încă de la început, creaţiile Dior au putut fi admirate la ceremoniile de decernare a Premiilor Oscar, la gala premiilor Emmy sau la gala Golden Globe.

Christian Dior a încetat din viaţă la 24 octombrie 1957, la Montecatini, în Italia. A fost înmormântat în cimitirul din Callian, Franţa.