Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > A murit un mare comic de la Hollywood
Articole online

A murit un mare comic de la Hollywood

Actorul american Charles Grodin, vedeta din Beethoven și din Cursa de la miezul nopții, a fost răpus de un cancer nemilos.

Charles Grodin, actor american versatil, remarcat pentru performanțele sale comice în filme celebre, a murit la vârsta de 86 de ani, a aflat marți AFP de la fiul actorului, Nicholas.

Grodin a avut un mic rol, cel al obstetricianului, în pelicula clasică Copilul lui Rosemary, realizat de Roman Polanski, înainte de a apărea alături de Robert de Niro în comedia polițistă Cursa de la miezul nopții și în remake-ul după King Kong din 1976.

Însă, celebritatea și-o dobândește jucând în populara comedie Beethoven, din anul 1992, unde este tracasat de un uriaș câine Saint Bernard.

Charles Grodin, care suferea de un cancer la măduva osoasă, s-a stins la locuința sa de la Wilton, în estul Statelor Unite, a scris New York Times.

„Sunt atât de trist de veste. Era una dintre persoanele cele mai amuzante pe care le-am întâlnit”, a reacționat pe Twitter legendarul comic american Steve Martin.

Născut la Pittsburgh în 1935, Charles Grodin și-a făcut debutul de actor în teatru, jucând cu succes pe Broadway la începutul anilor 1960, după care a performat în roluri cinematografice memorabile, deși unele dintre ele au fost secundare.

A avut propria sa emisiune de televiziune în anii 1990 și a apărut frecvent în emisiunile realizate de Johnny Carson, David Letterman și Jay Leno.

Registration

Aici iti poti reseta parola