Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > A murit și al şaselea soț al frumoasei Elizabeth Taylor
Articole online

A murit și al şaselea soț al frumoasei Elizabeth Taylor

S-a căsătorit cu Elizabeth Taylor în 1976, devenind cel de-al şaselea dintre cei şapte soţi ai actriţei americane. Au divorţat în 1982.

Ales senator de Virginia în anul 1978, John Warner a deţinut cinci mandate, înainte de a se retrage din viaţa politică în 2009.

John Warner a murit marţi din cauza unor probleme cardiace în reşedinţa sa din Virginia, potrivit presei americane, care o citează pe fosta sa şefă de cabinet.

În armată la 17 ani

Născut în februarie 1927, John Warner s-a înrolat în armata americană la vârsta de 17 ani, cu câteva luni înainte de încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, şi a luptat pentru Marina americană în timpul Războiului din Coreea.

După ce a studiat dreptul şi a exersat profesia de avocat, a devenit secretarul general al Marinei Statelor Unite în timpul administraţiei preşedintelui Richard Nixon în 1972, într-o perioadă în care armata americană ducea o campanie dezastruoasă în Vietnam.

Considerat un politician centrist, John Warner era cunoscut în special pentru opiniile sale moderate, care difereau uneori de linia dictată de Partidul Republican în Senatul american.

A susţinut decizia preşedintelui George W. Bush de a declanşa războiul din Irak, dar, mai târziu, s-a opus strategiei acestuia ce consta în trimiterea mai multor trupe în acea ţară, scrie Agerpres.

John Warner a fost căsătorit între anii 1957 şi 1973 cu Catherine Conover Mellon, cu care a avut trei copii: Virginia, John W. Warner IV şi Mary.

S-a căsătorit apoi în 1976 cu legendara Elizabeth Taylor, cu care nu a avut copii şi de care a divorţat în 1982.

Fostul senator american era ultimul supravieţuitor dintre cei şapte soţi ai actriţei.

În 2003, John Warner s-a căsătorit pentru a treia oară, cu Jeanne Vander Myde.

Registration

Aici iti poti reseta parola