Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > A murit la un pas de izbăvire! Ultima victimă a catastrofei care a îngrozit lumea!
Articole online

A murit la un pas de izbăvire! Ultima victimă a catastrofei care a îngrozit lumea!

Descoperirea a fost făcută chiar pe plaja orașului vechi, acolo unde săpăturile din anii 1970-1980 au scos la iveală rămățițele pământești ale altor 300 de oameni care căutaseră adăpost pe plajă, Cu toții așteptau izbăvirea din partea flotei lui Pliniu cel Bătrân.

Oasele victimelor sunt roșii ca sângele

Rămășițele dezgropate recent sunt ale unui bărbat matur care, potrivit primelor teste antropologice, ar fi avut între 40 și 45 de ani. Stătea întins cu capul spre mare și înconjurat de grinzi de lemn arse. Din câte se pare, capul i-a fost zdrobit de grinda unui acoperiș. Oasele rămase sunt de culoare roșie, iar experții susțin că asta se datorează sângelui victimei, Arheologii susțin că această culoare este o consecință a procesului special de ardere provocat în Herculaneum de magmă, cenușă și gaze aruncate de Vezuviu.
Arheologii își pun mari speranțe că scheletul le va oferi răspunsuri la multe întrebări.

Arheologii cred că tehnicile și instrumentele de ultimă generație le vor aduce informații prețioase

Osemintele vor fi desprinse cu ajutorul unor lame metalice speciale împreună cu o porțiune din roca de lavă în care sunt încorporate, apoi procesul va continua în laborator. Între timp, primele examinări in situ au descoperit lângă schelet rămășițele unor țesături și metale. „Ar putea fi o instrumente de lucru, o armă sau monede”, spun experții, care speră că tehnicile și instrumentele de investigație de ultimă generație îi vor ajuta să cunoască mai bine ce s-a întâmplat.

Noile săpături, pe care arheologii le-au început acum câteva săptămâni sunt legate de pregătirea unei căi de acces care să le permită vizitatorilor să ajungă la luxoasa Villa dei Papiri pe un drum care în orașul antic era promenada de pe faleză, scrie ANSA

 

Registration

Aici iti poti reseta parola