Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > A început eliminarea oligarhilor ruși? Crime teribile în lumea bună
Articole online

A început eliminarea oligarhilor ruși? Crime teribile în lumea bună

Crimă urmată de sinucidere?

Primul caz teribil este cel al lui Vladislav Avaiev, fost vicepreședinte al Gazprombank. El a fost găsit împuşcat în apartamentul său din Moscova luni, a anunțat agenţia de ştiri rusă Tass. Poliția analizează o pistă cruntă: Avayev și-ar fi împușcat soția și fiica, apoi s-ar fi sinucis. Gurile rele spun, însă, că există profesioniști capabili să mascheze o execuție în acest fel.

Deși numele victimelor nu au fost incluse în declarația publică a guvernului rus, Tass a confirmat ulterior identitățile acestora dintr-o sursă care a cerut să-i fie protejată identitatea.

Caz tras la indigo în celălalt capăt al Europei

Al doilea oligarh a fost găsit ucis în Spania, la aproximativ 2.000 de mile distanță. Numele lui era Serghei Protosenia și a fost găsit înjunghiat alături de soția și fiica sa. Presa locală susține că lângă el au fost găsite un cuțit și un topor. Protosenia era vicepreședinte și contabil șef al Novatek, o mare companie de gaze cu legături strânse cu Gazprombank.
La momentul uciderii lor, Protosenia, soția sa și fiica lor stăteau într-o vilă de lux în Lloret de Mar, un oraș de coastă catalan. Planul era să petreacă Paștele aici.

Protosenia nu a lăsat niciun bilet de sinucidere și nu erau pete de sânge pe corpul lui. La momentul crimelor, el avea o avere personală de peste 433 de milioane de dolari, potrivit Telecinco,.

Vila familiei, situată pe Costa Brava din Spania, este considerată a fi a doua casă a familiei, alături de reședința lor din Franța, scrie zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola