Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > A 100-a aniversare a Partidului Comunist Chinez, pe ecrane într-o atmosferă deosebită şi caldă cu filme de război
Articole online

A 100-a aniversare a Partidului Comunist Chinez, pe ecrane într-o atmosferă deosebită şi caldă cu filme de război

Potrivit unei notificări publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale a Cinematografiei, proiecţiile ar urma să creeze o „atmosferă deosebită şi caldă” cu prilejul aniversării.

Până la finalul anului, filmele care vorbesc despre „dragostea pentru partid, dragostea pentru ţară şi dragostea pentru socialism” ar trebui proiectate la sălile din „fiecare provincie, regiune şi oraş, a mai precizat administraţia pentru film, potrivit Agerpres.

Peliculele ar trebui să aducă laude partidului, patriei, poporului şi eroilor săi, se mai precizează pe pagina instituţiei.

Adminstraţia a mai menţionat că membrii de partid, funcţionarii şi ceilalţi spectatori trebuie să se mobilizeze pentru a se asigura că proiecţiile beneficiază de un număr mare de spectatori.

Instituţia a făcut referire la publicitate, reduceri la preţurile biletelor şi „alte modalităţi” de a stimula prezenţa publicului.

Intenţia proiectului este de a „redescoperi clasicii” şi de a „păstra patriotismul şi educaţia revoluţionară tradiţională”.

Primul sezon cuprinzând 12 pelicule, care vor fi proiectate luna aceasta, debutează cu „Luptând la Nord şi Sud”, din 1952, un film despre războiul împotriva Japoniei.

Lista publicată de televiziunea naţională mai include pelicula „Detaşamentul roşu de femei”, din 1960.

Printre filmele recente care vor fi proiectate se numără drama de război Sacrificiul, din 2020, despre Războiul din Coreea, din 1953.

China a participat cu trupe de „voluntary” alături de Coreea de Nord împotriva trupelor SUA şi ONU din Coreea de Sud.

Partidul Comunist Chinez a fost înființat în 1921. A luptat împotriva Kuomintangul în timpul războiul civil din China, care s-a încheiat cu victoria comuniștilor în revoluția chineză.

Cu peste 70 de milioane de membri, (5% din populația totală a Chinei), PCC este cel mai mare partid politic din lume.

Din deceniul al șaptelea al secolului trecut până la moartea principalului lider al partidului, Mao Zedong, Partidul Comunist Chinez a fost principala sursă de inspirație pentru mișcările sociale comuniste din întreaga lume.

În timpul deceniului al șaptele și al optulea, ideile sale politice cunoscute ca „Maoism”, a reprezentat o ramură puternică a comunismului, care a existat în opoziție cu „Revizionismul în mișcarea socialist” sovietică. După moartea lui Mao (1976), PCC a adoptat linia politica numită „Comunism cu caracteristici chineze” și a inițiat reforma economică.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola