Evenimentul Istoric > Istoria se scrie sub ochii noștri > 67% dintre francezi, îngroziți că vor fi înlocuiți de imigranți. „Marea Înlocuire” încetează să mai fie o teorie a conspirației
Istoria se scrie sub ochii noștri

67% dintre francezi, îngroziți că vor fi înlocuiți de imigranți. „Marea Înlocuire” încetează să mai fie o teorie a conspirației

Întrebarea privind „Marea Înlocuire” a fost „bine gândită”, susțin reprezentanții Challenges, ziarul pentru care a comandat sondajul. În ultimul barometru al intenției de vot pentru alegerile prezidențiale din 2022, chestionarul a conținut și următorul text. „Unii oameni vorbesc despre Marea Înlocuire: „populațiile europene, albe și creștine fiind amenințate cu dispariția în urma imigrației musulmane, venite din Magreb și Africa neagră”. Crezi că un astfel de fenomen va avea loc în Franța? ”Formularea îi aparține chiar scriitorului Renaud Camus, cel care a lansat conceptul.

Eșec major pentru propaganda globalistă

Deși de ani de zile întregul aparat de propagandă progresistă se străduiește să demonstreze că ar fi vorba de o teorie a conspirației lipsită de orice fel de temei, francezii par să-și fi însuțit ideea. Astfel, La 61%, persoanele chestionate au răspuns afirmativ. Procentul variază puțin în funcție de grupa de vârstă (între 57% și 63%) și în funcție de categoria socială (între 59% și 63%). 92% dintre simpatizanții lui Marine Le Pen consideră că „marea înlocuire” se va întâmpla „probabil” sau „definitiv”. Procentul este de 72% în rândul simpatizanților Les Republicaines.

I-a cuprins spaima chiar și pe susținătorii lui Macron

Culmea este că și 52% dintre simpatizanții actualului președinte Macron sunt de aceeași părere, ca și 44% dintre simpatizanții socialiștilor și ai lui Mélenchon. Și în rândul Ecologiștilor procentul atinge 30% .
În ceea ce privește îngrijorarea că ar putea apărea un astfel de fenomen, 67% dintre francezi spun că sunt „mai degrabă” sau „puternic” îngrijorați, cu un punct mai mult în rândul femeilor față de bărbați. Această preocupare îi privește mai mult pe cei peste 35 de ani (70% în medie). Dacă 93% și 83% dintre simpatizanții RN și LR spun că sunt îngrijorați de fenomenul „Marii Înlocuiri”, o îngrijorare surprinzătoare se constată și în rândul simpatizanților LREM și chiar al Partidului Socialist (53%).
De asemenea, trebuie remarcat că nu există nicio diferență între categoriile înstărite, populare și inactive, toată lumea fiind „mai degrabă” îngrijorată sau „puternic îngrijorată de ideea că acest lucru s-ar putea întâmpla”, scrie Le Figaro.

Registration

Aici iti poti reseta parola