Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 5 decembrie 1945: O escadrilă de avioane dispare în Triunghiul Bermudelor
Articole online

5 decembrie 1945: O escadrilă de avioane dispare în Triunghiul Bermudelor

avion

5 decembrie 1945: O escadrilă de avioane dispare în Triunghiul Bermudelor

După ce și-au îndeplinit obiectivul, zborul 19 era programat să le ducă spre est pentru încă 67 de mile, apoi să se întoarcă spre nord pentru 73 de mile și, după aceea, să se întoarcă la stația aeriană, totalizând o distanță de 120 de mile. Nu s-au mai întors niciodată.

La două ore după începerea zborului, liderul escadrilei, care zbura în zonă de mai bine de șase luni, a raportat că busola sa și busola de rezervă au cedat și că poziția sa era necunoscută. Celelalte avioane au avut defecțiuni similare ale instrumentelor. Au fost contactate instalațiile radio de pe uscat pentru a afla locația escadrilei pierdute, dar niciuna nu a avut succes. După încă două ore de mesaje confuze din partea piloților, la ora 18:20 s-a auzit o transmisie radio distorsionată de la liderul escadrilei, care aparent le cerea oamenilor săi să se pregătească să abandoneze simultan avioanele din cauza lipsei de combustibil.

În acest moment, mai multe stații radar terestre au stabilit în cele din urmă că zborul 19 se afla undeva la nord de Bahamas și la est de coasta Floridei, iar la ora 19:27 a decolat un avion Mariner de căutare și salvare cu un echipaj format din 13 oameni. Trei minute mai târziu, aeronava Mariner a transmis prin radio bazei sale de origine că misiunea sa era în curs de desfășurare.

Nu s-a mai auzit niciodată de Mariner

Ulterior, un petrolier care naviga în largul coastei Floridei a raportat o explozie vizibilă observată la ora 19:50.

Dispariția celor 14 oameni din zborul 19 și a celor 13 oameni de pe Mariner a dus la una dintre cele mai mari căutări aeriene și maritime de până atunci, iar sute de nave și avioane au cercetat mii de kilometri din Oceanul Atlantic, Golful Mexic și locații îndepărtate din interiorul Floridei. Nicio urmă a cadavrelor sau a aeronavei nu a fost găsită vreodată.

Deși oficialii au susținut că rămășițele celor șase aeronave și ale celor 27 de oameni nu au fost găsite deoarece vremea furtunoasă a distrus dovezile, povestea „Escadrilei pierdute” a contribuit la consolidarea legendei Triunghiului Bermudelor, o zonă a Oceanului Atlantic unde se spune că navele și aeronavele dispar fără urmă. Se spune că Triunghiul Bermudelor se întinde de la coasta sudică a Statelor Unite până la Bermude și până la coasta atlantică a Cubei și Santo Domingo.

Registration

Aici iti poti reseta parola