Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 4 noiembrie 1922: Intrarea în mormântul regelui Tutankhamon a fost descoperită
Articole online

4 noiembrie 1922: Intrarea în mormântul regelui Tutankhamon a fost descoperită

piramida

4 noiembrie 1922: Intrarea în mormântul regelui Tutankhamon a fost descoperită

Când Carter a ajuns pentru prima dată în Egipt, în 1891, majoritatea mormintelor egiptene antice fuseseră descoperite, deși puțin cunoscutul rege Tutankhamon, care murise la vârsta de 18 ani, era încă de negăsit. După Primul Război Mondial, Carter a început o căutare intensă a „Mormântului Regelui Tutankhamon„, găsind în cele din urmă treptele către camera funerară ascunse în molozul de lângă intrarea în mormântul Regelui Ramses al VI-lea din Valea Regilor. La 26 noiembrie 1922, Carter și colegul său arheolog Lord Carnarvon au intrat în camerele interioare ale mormântului, găsindu-le în mod miraculos intacte.

Astfel a început un proces monumental de excavare în care Carter a explorat cu atenție mormântul cu patru camere timp de mai mulți ani, descoperind o colecție incredibilă de câteva mii de obiecte. Cea mai splendidă descoperire arhitecturală a fost un sarcofag de piatră care conținea trei sicrie aninate unul în altul. În interiorul ultimului sicriu, care era din aur masiv, se afla mumia băiatului-rege Tutankhamon, păstrată timp de peste 3.000 de ani. Cele mai multe dintre aceste comori sunt acum adăpostite în Muzeul din Cairo.

Regele Tutankhamon (Tutankhamon sau pur și simplu Regele Tut) a condus Egiptul ca faraon timp de 10 ani, până la moartea sa, la vârsta de 18 ani, în jurul anului 1324 î.Hr. Deși domnia sa s-a remarcat prin faptul că a inversat reformele religioase ale tatălui său, Akhenaton, moștenirea lui Tutankhamon a fost în mare parte negată de succesorii săi. El a fost abia cunoscut de lumea modernă în 1922, când arheologul britanic Howard Carter a cioplit în mormântul intact al regelui Tutankhamon. Tezaurul de comori din mormânt, destinat să-l însoțească pe rege în viața de apoi, a dezvăluit o cantitate incredibilă de informații despre viața în Egiptul antic și l-a transformat pe Tutankhamon în cel mai faimos faraon din lume.

Registration

Aici iti poti reseta parola