Evenimentul Istoric > Articole online > Inexplicabila moarte a celor care au intrat primii în mormântul lui Tutankhamon
Articole online

Inexplicabila moarte a celor care au intrat primii în mormântul lui Tutankhamon

Primul care a pătruns în incintă a fost arheologul Howard Carter, care a descoperit mormântul, împreună cu Lord Carnarvon, care a finanţat extraordinara experienţă.

Nu mai puțin de 5000 de artefacte găsite atunci au reușit să genereze un nou interes pentru istoria Egiptului antic pe întregul mapamond.

În aceeaşi zi însă un incident ciudat s-a petrecut în locuinţa lui Carter – o cobră a pătruns în casă şi i-a mâncat canarul din colivie, scrie history.info.

Media a interpretat asta atunci drept un semn că blestemul faraonului îl ajunsese pe Carter la el acasă, căci cobra era un simbol al faraonilor, la vechii egipteni.

Primul a murit cel care a finanţat acţiunea

Lord Carnarvon a fost primul care a murit dintre cei care au intrat pentru prima oară în mormântul faraonului.

A murit după patru luni şi şapte zile de la acel moment memorabil, în urma unei intoxicări a sângelui.

George Jay Gould, Prinţul Ali Kamel Fahmi Bey, fratele vitreg al lui Carnarvon, colonelul Aubrey Herbert şi milionarul sud-african Woolf Joel au murit şi ei în acelaşi an.

Şi alţii

Cu toţii fuseseră prezenţi atunci când a fost deschis mormântul şi au murit în circumstanţe inexplicabile.

În următorul an au mai murit două persoane.

Presa, care era deja familiarizată cu poveşti despre magia egipteană, a umplut ziarele din jurul lumii cu speculaţii despre „Blestemul Faraonului”.

Până în 1929, 11 oameni care au avut legătură cu descoperirea au murit, potrivit speculaţiilor, în urma blestemului Faraonului.

Registration

Aici iti poti reseta parola