Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 30 august 1776: Washington refuză scrisoarea de reconciliere a generalului britanic
Articole online

30 august 1776: Washington refuză scrisoarea de reconciliere a generalului britanic

declarația de independență

30 august 1776: Washington refuză scrisoarea de reconciliere a generalului britanic

În condițiile în care Howe și o forță britanică superioară debarcaseră recent la Long Island – aceștia le-au administrat continentalilor o înfrângere umilitoare în Bătălia de la Brooklyn Heights, la 27 august – Washington a prezentat aceste motive pentru decizia sa de a se retrage: necesitatea de a-și reuni forțele, oboseala extremă a soldaților săi și lipsa unui adăpost adecvat împotriva vremii.

La rândul său, Howe a încercat să se împace cu patrioții înainte de vărsarea sângelui, dar a fost respins de Washington pentru că nu a folosit titlul de „general” al acestuia atunci când a adresat scrisoarea. Chiar și după ce i-a învins pe Continentali la Brooklyn Heights, Howe a căutat o rezolvare pașnică, permițându-i lui Washington și armatei sale să fugă cu barca în Manhattan și trimițându-i încă o scrisoare lui Washington prin intermediul generalului american John Sullivan. Washington a refuzat să accepte misiva, dar i-a dat permisiunea lui Sullivan să o predea Congresului din Philadelphia.

La 11 septembrie, Benjamin Franklin, John Adams și alți reprezentanți ai Congresului au acceptat oferta lui Howe și au redeschis discuțiile pe Staten Island. Negocierile au eșuat atunci când britanicii au refuzat să accepte independența americană ca o condiție pentru pace.

Britanicii au capturat orașul New York la 15 septembrie; acesta avea să rămână în mâinile britanicilor până la sfârșitul războiului.

Registration

Aici iti poti reseta parola