Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 14 august 1994: Teroristul cunoscut sub numele de Carlos Șacalul este capturat
Articole online

14 august 1994: Teroristul cunoscut sub numele de Carlos Șacalul este capturat

carlos șacalul

14 august 1994: Teroristul cunoscut sub numele de Carlos Șacalul este capturat

Carlos Șacalul, care a fost afiliat la Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei, la Organizația pentru Lupta Armată Arabă și la Armata Roșie Japoneză, a fost considerat în general responsabil pentru numeroase atacuri teroriste între 1973 și 1992. În 1974, el a luat ostatici ambasadorul francez și alte 10 persoane la Haga, cerând ca autoritățile franceze să îl elibereze pe Yutaka Furuya din Armata Roșie japoneză.

La 27 iunie 1975, ofițerii de poliție francezi au încercat să-l aresteze pe Sanchez într-un apartament din Paris, dar acesta a ucis doi ofițeri într-un schimb de focuri care a urmat și a scăpat. În iunie 1992, Sanchez a fost judecat în absență pentru aceste crime și condamnat.

La 21 decembrie 1975, Sanchez și un grup de oameni ai săi au luat ostatici 70 de oficiali OPEC la o conferință de la Viena. Au reușit să ajungă în siguranță cu o răscumpărare cuprinsă între 25 și 50 de milioane de dolari, dar nu înainte de a ucide trei ostatici. Sanchez a revendicat responsabilitatea pentru aceste crime într-un interviu acordat revistei arabe Al Watan al Arabi.

În procesul care a urmat și care a dus la încarcerarea sa, Sanchez a fost reprezentat de Jacque Verges, care ar fi ajutat la organizarea unui atac eșuat cu rachete asupra unei centrale nucleare franceze în 1982. Verges a fost, de asemenea, acuzat că a trimis o scrisoare de amenințare din partea lui Sanchez către autoritățile franceze pentru ca prietena lui Sanchez (posibil soția sa), terorista germană Magdalena Kopp, să fie eliberată.

El a negat cu înverșunare acuzațiile.

Registration

Aici iti poti reseta parola