Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 007 a murit în Bahamas. Lupta lui pentru independența Scoției și cum a vrut s-o sfideze pe Regină
Articole online

007 a murit în Bahamas. Lupta lui pentru independența Scoției și cum a vrut s-o sfideze pe Regină

Sean Connery, actorul scoțian devenit celebru că l-a jucat pe James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani, după ce cu ani în urmă făcuse vâlvă că refuză să fie făcut Sir de Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

„Sean a fost o legendă globală, dar, în primul rând, a fost un patriot şi scoţian mândru. Prezenţa lui falnică la deschiderea Parlamentului scoţian a fost un semn al dedicării sale faţă de ţara sa.

A fost pe tot parcursul vieţii un susţinător al unei Scoţii independente şi aceia dintre noi care împărtăşim această credinţă îi datorăm o mare recunoştinţă’”.

Producătorii „James Bond” Michael G Wilson şi Barbara Broccoli:

„A fost şi va fi întotdeauna amintit ca James Bond original, a cărui intrare definitivă în istoria cinematografiei a început când a spus acele cuvinte de neuitat – ‘Numele este Bond … James Bond’. A revoluţionat lumea cu interpretarea sa îndrăzneaţă şi spirituală a agentului secret sexy şi carismatic. El este fără îndoială în mare măsură responsabil de succesul seriei şi îi vom fi recunoscători pentru totdeauna’”.

 

Sursa: Agerpres

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola