Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 007 a murit în Bahamas. Lupta lui pentru independența Scoției și cum a vrut s-o sfideze pe Regină
Articole online

007 a murit în Bahamas. Lupta lui pentru independența Scoției și cum a vrut s-o sfideze pe Regină

Sean Connery, actorul scoțian devenit celebru că l-a jucat pe James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani, după ce cu ani în urmă făcuse vâlvă că refuză să fie făcut Sir de Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

Sean Connery s-a căsătorit, în 1962, cu actriţa australiană Diane Cilento, cu care a avut un băiat, Jason.

În 1973, cei doi au divorţat. Connery s-a recăsătorit cu artista de origine franco-marocană, Micheline Roquebrune, în 1975.

În 1989, la aproape 60 de ani, carismaticul actor a fost votat de Revista People „cel mai sexy bărbat în viaţă’”.

Atunci când a aflat de acest top, a replicat: ‘”Ei bine, nu sunt prea mulţi bărbaţi sexy decedaţi, nu-i aşa?”.

 În 2006, la vârsta de 75 de ani, Sean Connery a fost votat cel mai sexy pensionar din Marea Britanie, într-un sondaj realizat de site-ul Tickbox, fiind considerat de peste 50% dintre persoanele chestionate drept cel mai atrăgător bărbat din Marea Britanie.

A fost un militant activ pentru independenţa Scoţiei faţă de Marea Britanie, donând o mare parte din câştiguri şi Partidului Naţionalist Scoţian.

În 2008, a fost publicat volumul „Being a Scot” scris de Sean Connery şi Murray Grigor, producător de film şi prieten, care nu este o autobiografie a actorului ci „un studiu detaliat, fascinant şi frumos proiectat al culturii şi identităţii scoţiene”.

Familia lui Sean Connery a anunţat sâmbătă că planifică o înmormântare privată înainte de a organiza o „slujbă de pomenire” după încheierea pandemiei.

Actorul „a murit liniştit în somn înconjurat de familia sa”, a declarat familia, adăugând: „Va fi o ceremonie privată urmată de o slujbă de pomenire ce urmează să fie planificată odată ce virusul se va fi sfârşit’”.

Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei:

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola