Evenimentul Istoric > Articole online > Ziua în care s-a produs cea mai mare sinucidere colectivă din timpurile moderne
Articole online

Ziua în care s-a produs cea mai mare sinucidere colectivă din timpurile moderne

Acum 41 de ani (1978) avea loc cea mai mare sinucidere colectivă din timpurile moderne, care s-a desfăşurat în colonia de la Jonestown din Guyana (America de Sud), 913 de adepţi ai sectei „Templul popoarelor”, dintre care 303 copii, luându-şi viaţa atunci.

Cel care i-a îndemnat pe sectanţi să recurgă la fatalul gest a fost liderul spiritual al acestora, Jim Jones, care a întemeiat secta în 1955 în Indiana, Statele Unite, scrie history.info.

Cadavre peste tot

Majoritatea adepţilor a consumat o băutură (Flavor Aid) amestecată cu cianură şi sedative, iar cei care au refuzat au fost împuşcaţi din ordinul lui Jones.

Trupurile neînsufleţite ale oamenilor erau împrăştiate în întreaga colonie.

Potrivit history.info, Jim Jones era un fost comunist și probabil ateu.

El a decis mutarea cartierului general al sectei în Guyana, în America de Sud, creând o colonie cu numele său, Jonestown.

Crima de la care a pornit totul

În noiembrie 1978 congressmanul american Leo Ryan s-a deplasat la fața locului pentru a investiga informațiile privind încălcarea repetată a drepturilor omului în rândurile membrilor sectei.

Oamenii lui Jones i-au ucis pe congressman și pe alți patru membri ai delegației sale.

Aceasta a fost prima și singura asasinare a unui congressman american în timpul mandatului din întreaga istorie a Statelor Unite ale Americii.

Consecința

Jones s-a temut de represaliile Statelor Unite, și probabil acesta a fost motivul pentru care a cerut să se recurgă la gestul sinuciderii în masă, scrie history.info.

Copul său neînsuflețit a fost găsit printre cadavrele din colonie, purtând urma unei plăgi provocate de o armă.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola