Evenimentul Istoric > Articole online > Ziua în care președintele Roosevelt s-a temut că l-a supărat pe Al Capone
Articole online

Ziua în care președintele Roosevelt s-a temut că l-a supărat pe Al Capone

Casa Albă a avut deja o limuzină construită special pentru președinte pe care o folosea în mod regulat, nu era antiglont, iar Serviciul Secret a constatat că aceasta ar putea fi o problemă majoră acum când țara se afla în război. Discursul urma să aibă loc la 8 decembrie, la prânz, iar timpul se scurgea. Trebuiau să cumpere o mașină blindată și repede.

Era o mică problemă. Regulile guvernului american au restricționat în acel moment achiziționarea oricărui vehicul care costa mai mult de 750 de dolari (10.455 dolari în dolari de astăzi). Era destul de evident că nu vor lua o mașină blindată atât de ieftină și cu siguranță nu în mai puțin de o zi.

Un agent a avut ideea salvatoare. Guvernul federal avea custodia unei mașini care ar fi putut să se potrivească cu situația: automobilul lui Al Capone, care stătea într-o parcare a Departamentului trezoreriei statului încă de când fusese confiscată de la temutul mafiot, acuzat de evaziune fiscală de IRS. Mașina era pictată negru și verde, pentru a arăta identic cu mașinile de poliție din Chicago de atunci. Avea, de asemenea, instalată o sirenă specială și lumini intermitente ascunse în spatele barei frontale, împreună cu un radio de scanare a frecvențelor poliției. Cadillacul 341A Town Sedan, model 1928, avea geamuri blindate, cu o grosime de 3 centimetri. Mecanicii spun că au curățat și verificat fiecare colțișor al mașinii în noaptea de 7 decembrie, pentru a se asigura că va funcționa corespunzător a doua zi pentru comandantul șef.

Mașina a funcționat perfect – atât de perfect încât Roosevelt a continuat să o folosească – cel puțin până când vechea sa mașină a putut fi dotată cu caracteristici identice (și până în prezent limuzinele prezidențiale au luminile de poliție care se ascund în spatele grilajelor).

Când președintelui i s-a spus, când se întorcea de la Capitol Hill, de unde provine noua sa mașină, el ar fi spus: ””Sper că domnul Capone nu o să se supere!”

Al Capone era arestat din 1932.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola