Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Vulcanii au reparat ce-a stricat asteroidul responsabil pentru dispariția dinozaurilor. Studiu
Articole online

Vulcanii au reparat ce-a stricat asteroidul responsabil pentru dispariția dinozaurilor. Studiu

Cercetătorii de la Imperial College London au creat modele matematice ale activității vulcanice de după impactul asteroidului cu Pământul.

Stânca spațială care a lovit Pământul în urmă cu 66 de milioane de ani a creat o iarnă globală, distrugând mediul de viață al celor mai mari animale care au cutreierat vreodată Pământul.

Echipa de cercetare spune că erupțiile de lavă de la vulcanii Deccan Traps, care au durat mii de ani, au ajutat viața să-și revină după căderea asteroidului.

Autorul principal al studiului, dr. Alessandro Chiarenza de la Imperial College London, a declarat că asteroidul „a distrus mediul dinozaurilor”.

„În schimb, efectele erupțiilor vulcanice intense nu au fost suficient de puternice pentru a perturba substanțial ecosistemele globale”, a spus el, potrivit dailymail.co.ok.

Asteroidul a creat un crater de 120 de mile lățime în peninsula Yucatan din Golful Mexic. În câteva minute totul a fost incinerat pe sute de kilometri.Temperaturile au scăzut, ploaia acidă a căzut și soarele a fost blocat luni întregi – ceea ce a provocat stingerea a 90% din plante și 70% din animale.

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola