Evenimentul Istoric > Articole online > Volumul „23 august 1944” este disponibil pe piață! Află cum a influențat lovitura de stat destinul României
Articole online

Volumul „23 august 1944” este disponibil pe piață! Află cum a influențat lovitura de stat destinul României

Așa cum și-a obișnuit deja cititorii, Editura Evenimentul și Capital adaugă în portofoliul său un nou volum ce prezintă detalii din istoria recentă a României.

Volumul „23 august 1944: Legende și adevăr. Controverse și evaluări” prezintă o înțelegere mai clară și mai nuanțată asupra unui eveniment hotărâtor din istoria contemporană a României, despre care arhivele ruse, americane sau britanice păstrează încă multe și importante dosare inaccesibile cercetării istoriografice, dar ale cărui consecințe politice, economice, teritoriale militare, românii le trăiesc și astăzi.

Istorici de înaltă ținută științifică prezintă în volum, studii și comunicări despre o problemă de istorie generală, de interes național și nu numai: 23 august 1944.

Lovitura de stat din 23 august 1944 de la București a fost inclusă de actori politici și militari importanți ai timpului în categoria „evenimentelor hotărâtoare” ale conflagrației mondiale din anii 1939-1945. Pentru societatea românească, lovitura de stat din 23 august 1944 a fost antecamera unui lung șir de suferințe și nedreptăți politice, economice, militare, teritoriale, demografice.

În paginile volumului puteți afla informații cruciale despre evenimente precum:

  • „Pregătirea” actului istoric de la 23 august 1944
  • Schimbarea Guvernului Ion Antonescu
  • Începuturile preluării puterii politice de către comuniști în România

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele de interes despre momentul „23 august 1944” pe care le puteți citi parcurgând cele 192 de pagini ale cărții.

Cartea „23 august 1944: Legende și adevăr. Controverse și evaluări” poate fi găsită începând de astăzi la toate punctele de difuzare a presei, dar și prin comanda online pe www.agoramag.ro

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola