Evenimentul Istoric > Articole online > Visul socialist al președintelui Biden
Articole online

Visul socialist al președintelui Biden

Preşedintele SUA Joe Biden a prezentat miercuri seară în Congres un plan menit să sprijine familiile şi să sporească finanţarea educaţiei.

Planul a fost criticat de unii aleşi republicani, printre care senatorul Tim Scott, acesta susţinând că agenda democrată va diviza americanii şi va duce la scăderea salariilor şi contractarea economiei americane.

În plină ascensiune în partidul său şi singurul afro-american republican din Senat, Scott a spus că democraţii nu au niciun interes să coopereze cu republicanii asupra legislaţiei privind infrastructura şi a respins planul pentru familiile americane.

„Preşedintele nostru pare a fi un om bun. Discursul său a fost plin de cuvinte bune. Dar ţării noastre îi este foame de mai mult decât platitudini goale. Viitorul nostru cel mai bun nu va veni de la scheme sau vise socialiste din Washington”, a declarat Tim Scott într-o reacţie transmisă în direct de posturile de televiziune.

Senatorul din Carolina de Sud a susţinut că redresarea economiei americane este consecinţa măsurilor luate în timpul anului trecut de precedenta administraţie de la Washington în contextul pandemiei de COVID-19.

Planul pentru familiile americane, propus de liderul de la Casa Albă, va costa 1.800 de miliarde de dolari pe o perioadă de zece ani şi va fi finanţat prin creşterea anumitor taxe şi printr-o colectare mai consecventă a veniturilor fiscale.

Propunerile preşedintelui Joe Biden urmează să fie supuse votului în Congres. Deşi democraţii dispun de o majoritate în Camera Reprezentanţilor, ei vor avea nevoie de sprijinul republicanilor în Senat pentru ca pachetul legislativ să fie adoptat, transmite Agerpres.

Registration

Aici iti poti reseta parola