Evenimentul Istoric > Articole online > Viorica Dăncilă, în anii în care nu se gândea la Cotroceni
Articole online

Viorica Dăncilă, în anii în care nu se gândea la Cotroceni

Deși puțini o vedeau ducând mandatul mai mult de o lună, două, a rămas la Palatul Victoria de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019.

Mai mult, a reușit să câștige șefia Partidului Social Democrat (PSD) și să fie și desemnată drept candidatul acestuia la alegerile prezidențiale din acest an.

Este calificată în turul doi, unde duminică se va confrunta cu actualul președinte, Klaus Iohannis, candidat pentru un al doilea mandat.

Deși multora le pare propulsată în prim-planul scenei politice, Viorica Dăncilă a trecut prin niște etape firești în partid, iar niște ani – nouă – s-a aflat la Bruxelles, ca europarlamentar, mai departe de scena politică din țară.

Cine este candidata ajunsă în turul doi al prezidențialelor?

Ce a făcut în viață, ce o recomandă pentru Cotroceni, cum ar fi o femeie la Președinție, e prea mare sau e potrivită pălăria de președinte pentru ea?

Întrebările pot fi numeroase. Pentru mulți, Viorica Dăncilă este încă o sumă de necunoscute, chiar dacă ultimul an a avut-o în prim-plan.

Viorica Dăncilă a devenit membru al Partidului Social Democrat în anul 1996, în organizația din Teleorman a PSD.

De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale.

Dăncilă a fost consilier local și consilier județean, până în anul 2009, când a fost aleasă ca europarlamentar, pentru un prim mandat.

De asemenea, a deținut în partid funcțiile de președinte de organizație locală, vicepreședinte al Organizației PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman, președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate.

CV-ul complet al candidatei poate fi consultat AICI.

Noi v-o prezentăm pe care mai puțin văzută de public, pe Viorica Dăncilă în anii în care gândurile erau la familie, la copilul pe care l-a înfiat și care i-a schimbat viața, după cum mărturisea.

Așa cum vi l-am prezentat pe contracandidatul său, președintele Klaus Iohannis.

În imaginea care s-a viralizat în mediul online, Dăncilă apare alături de băiatul și de soțul ei.

„După ce l-am înfiat pe Victor, cu foarte multe insistențe, ni s-a schimbat viața. Am avut un țel. Când era greu, trebuia să depășim pentru că era Victor. El a devenit răsfățatul familiei. La început n-au înțeles, eram în 1990. Victor e născut pe 1 ianuarie 1990 și erau condițiile puțin mai grele. Stăteam în Videle, aveam un apartament cu două camere atunci”, declara Viorica Dăncilă într-o emisiune de televiziune, citată de a1.ro.

Nu multe sunt imaginile cu ea în anii în care a profesat la Videle sau Bruxelles, dar câteva pot fi găsite, ici, colo.

 

În ianuarie 2018, fostul membru al trupei „Divertis” Doru Antonesi a postat pe Facebook o poză în care susținea că numele pe care Viorica Dăncilă l-a avut în tinerețe a fost „Vasilica-Rodica”, nu „Vasilica-Viorica”, așa cum este cunoscută acum.

Fotografia a fost pusă în circulație, se pare, de o fostă colegă de liceu de-ale Rodicăi Nica, acum emigrată în Canada, scrie recorder.ro.

SURSE FOTO: realitatea.net, cancan.ro, a1.ro, stiripesurse.ro, hotnews.ro, Ziarul Liber în Teleorman, profit.ro, express-est.ro, romaniatv.net

 

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola